Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кошарка: Напредак се борио, Дорћолци славили

rssBookmark and Share

Алексинац 26.12.2015. Алексиначке вести

Имала је екипа Напретка прилику за славље у Београду, међутим домаћин није дозволио изненађење.
На Дорћолу, Динамик : Напредак 74 : 67

Кошарка: Напредак се борио, Дорћолци славили

По четвртинама 22:13 17:27 22:11 13:16

Напредак је чврсто ушао у утакмицу, али са доста промашаја у нападу, па је домаћин на крају прве четвртине имао прилично вођство 22:13.

Међутим, Алексинчани се нису поколебали, појачана је одбрана, прорадили су скокови, у нападу је било доста асистенција, а то је красила и понека тројка у нападу.  Домаћин је био нервознији, са слабијом реализацијом и грешкама у вођењу лопте, тако да је екипа Напретка на паузу отишла са поеном предности 39:40.

Фото Зоран Ђорђевић

И уместо да наставе са добром игром, кошаркаши Напретка су вратили домаћинима игром какву је Динамик имао у другој четвртини. Изгубљене лопте у нападу, покушаји шута за три поена, тако да су Дорћолци лако преокренули и на крају треће четвртине имали 10 поена предности.

Напредак се враћа у меч и у једној четвртини са пуно обостраних промашаја, како са дистанце тако и са линије слободних бацања, добија ту четвртину, али недовољно да би се надокнадила предност Динамика из претходне четвртине.

У екипи Напретка истакли су се Цветковић (16п, 7ск), Мојсиловић (14п, 3ск, 3ас) и Павловић (12п, 4ск), а код домаћина Павловић (20п, 3ск) и Нађфеђи (16п, 15ск).

Наредну утакмицу Напредак игра 23. јануара 2016. године, када гостује екипи Војводине. У овој паузи биће времена да се анализира постигнуто, а можда и консолидује екипа, која игра веома променљиво.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Београд   кошарка   Зоран Ђорђевић   Напредак КК   Друга лига Србије
@KKNapredakAl @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима