Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ: Мега била једном ногом у финалу, изуо их Берон тројком у последњој секунди

rssBookmark and Share

Ниш 15.02.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Кошаркаши Црвене звезе савладали су екипу Мега Лекса са 80:79 у неизвесној завршници и пласирали се у финале Купа Радивоја Кораћа. Одлучујуће поене за црвено-беле постигао Били Берон, секунду пре краја меча. У другом полуфиналу (21.00) састају се Партизан и ФМП.

Фото Милица Гвозден
Фото Милица Гвозден

Кошаркаши Црвене звезде први су финалисти Купа Радивоја Кораћа, пошти су у изузетно неизвесној завршници у "Чаиру" савладали екипу Мега Бемакса са 80:79.

Екипа Дејана Милојевића има за чим да жали, пошто је противнику практично препустила тријумф и борбу за први трофеј у сезони.

Мега је била боља екипа у већем делу меча, док су црвено-бели доминирали у другој четвртини, али и када је било најважније – у самој заврпшници меча.

Мега је имала шансу да стигне до тријумфа, међутим, Кендрик Пери није погодио са дистанце.

Екипа Меге имала је пет поена предности на 50 секунди пре краја утакмице, али до краја није успела да постигне ниједан поен, док је на другој страни икс-фактор био Били Берон.

Звездин Американац погодио је две тројке у последња два напада црвено-белих и директно одвео екипу Драгана Шакоте у финале националног Купа.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Кевин Пантер са 22 освојена поена, док је јунак победе Берон постигао 18.

У екипи Мега Бемакса истакао се Кендрик Пери са 20 поена, Симоновић је дао 13, а Атић 12 поена.

Звезда ће се у финалу за трофеј борити против бољег из дуела између Партизана и ФМП-а, а тај дуел на програму је од 21.00 сат.


#   Ниш   кошарка   Куп Радивој Кораћ   Мега КК   Црвена Звезда КК
@kkmegabasket @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима