Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивоја Кораћа поново у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 05.02.2017. Јужна Србија Инфо

Прошлог уторка у свечаној сали београдског „Хотела М“ обављен је жреб за Пиреус банка Куп Радивоја Кораћа, који ће се одржати од 16. до 19. фебруара 2017. у Нишу.

Куп Радивоја Кораћа поново у Нишу

Кошаркаши КЛС лигаша учесника завршног турнира Купа Александар Торњански (Динамик), Милош Савовић (Вршац), Милош Николић (Спартак) и Александар Миљковић (Дунав) извукли су парове четвртфинала у коме ће се састати ФМП и Спартак из Суботице, Црвена звезда и Вршац, Мега Лекс и Динамик, односно Партизан и Дунав. Све утакмице преносиће телевизија „Арена Спорт“.

Победник дуела Црвена звезда – Вршац ће у полуфиналу ићи на победника меча ФМП – Спартак, док ће бољи из меча Партизан – Дунав укрстити копља са бољим из окршаја Мега Лекс – Динамик.

Насловни спонзор Куп такмичења је „Пиреус банка“, а ове године први пут ће се играти и мини Беобаскет куп Србије за играче рођене 2002. године и млађе.

Присутне представнике клубова, тренере и кошаркаше, као и представнике медија и бројне госте, поздравио је председник КСС Предраг Даниловић.

– Сви знате колико је Куп Радивоја Кораћа значајно такмичење за све нас, како за клубове, тако и за Савез. Надам се да је пред нама још један сјајан финални турнир у Нишу, на коме ће сви љубитељи кошарке истински да уживају. Први пут ћемо организовати и Мини куп за пионире, чији је иницијатор „Беобаскет“, где ћете моћи на делу да видите будућност српске кошарке. Посебно желим да се захвалим организатору граду Нишу и градоначелнику Дарку Булатовићу на подршци свих ових година. Ове године имамо насловног спонзора Купа „Пиреус банку“, која ће у  наредне две године бити и уз нашу мушку сениорску и мушке репрезентативне селекције. Позивам навијаче да напуне „Чаир“ и да фер и коректно навијају, а екипама желим да остваре добре резултате – рекао је Даниловић.
Пошто је „Пиреус банка“ постала званична банка Кошаркашког Савеза Србије и у наредне две године ће бити спонзор свих мушких репрезентативних селекција, као и насловни спонзор Купа Радивоја Кораћа, присутнима се обратио и председник Извршног одбора „Пиреус банке“ Војислав Лазаревић.

– Велика нам је част што ћемо, као званична банка Кошаркашког савеза Србије, у наредне две године пружити подршку српској кошарци и момцима пред којима су велика такмичења. „Пиреус банка“ ће пружити значајну подршку нашим шампионима, али и даљем развоју кошарке у нашој земљи. Зато нам је задовољство да подржимо и такмичење наших најбољих клубова у Купу – рекао је Лазаревић.
Испред организатора финалног турнира говорио је председник Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије Урош Парлић.

– Ниш је свих ових година добро организовао завршни турнир Kупа, вероватно смо због тога и заслужили поверење КСС. Ми смо део Савеза, град Ниш је део кошаркашке нације, тамо се увек играла добра кошарка, Нишлије воле кошарку и спорт, a такође Ниш је и град мерака, тако да верујем да ћемо у ова четири дана славити празник кошарке. Добродошли у Ниш!
 

РАСПОРЕД ПИРЕУС БАНКА КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ЧЕТВРТАК, 16. 02. 2017.

17.00: ФМП – Спартак Суботица.

19.30: Црвена звезда – Вршац.

ПЕТАК 17. 02. 2017.

17.00: Мега Лекс – Динамик.

19.30: Партизан – Дунав.

Полуфинални мечеви играће се у суботу 18. 02. 2017. од 17.00 и 21.00 час, с тим што је могуће да због ТВ преноса буде промена термина.

Финале је на програму у недељу 19. 02. 2017. од 21.00 сат.

 

МИНИ КУП БЕОБАСКЕТ 2017

А ГРУПА: Црвена звезда МТС, Вршац, ФМП, Спартак.

Б ГРУПА: Мега Лекс, Динамик, Партизан НИС, Константин.

РАСПОРЕД

ПЕТАК 17.02.2017.

А ГРУПА – ОШ „Душан Радовић“

14.00: Црвена звезда МТС – Вршац.

16.00: ФМП – Спартак.

Б ГРУПА – ОШ „Мирослав Антић“

14.00: Мега Лекс – Динамик.

16.00: Партизан НИС – Константин.

СУБОТА 18.02.2017.

А ГРУПА – ОШ „Душан Радовић“

12.30: За треће место у А групи – поражени из мечева у А групи.

14.30: За прво место у А групи – победници мечева у А групи.

Б ГРУПА – ОШ „Мирослав Антић“

11.30: За треће место у Б групи – поражени из мечева у Б групи.

13.30: За прво место у Б групи – победници мечева у Б групи.

НЕДЕЉА 19.02.2017.

ОШ „Душан Радовић“

08.45: Утакмица за пето место А3 – Б3.

10.45: Утакмица за треће место А2 – Б2.

ОШ „Мирослав Антић“

10.30: Утакмица за седмо место А4 – Б4.

Дворана „Чаир“

13.00: Финале А1 – Б1.


#   Ниш   кошарка   Александар Миљковић   Урош Парлић   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   прво место   ТВ пренос   Куп Србије   Црвена Звезда   Чаир СЦ   Предраг Даниловић   Пиреус банка
@KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима