Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мега Лекс победио ФМП за полуфинале Купа Кораћа

rssBookmark and Share

20.02.2015. Александар Гвозден

Кошаркаши Мега Лекса пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа савладавши данас у четвртфиналној утакмици у Нишу екипу ФМП-а са 92:85 (22:26, 27:22, 21:21, 22:16).

Фото Танјуг, Д. Николић
Фото Танјуг, Д. Николић

У борби за финале завршног турнира Мега Лекс игра сутра против екипе Вршца, која је у четвртак надиграла Металац из Ваљева (78:73).

Учесник регионалне лиге и српски прволигаш одиграли су занимљив меч у дворани Чаир, а после изједначене борбе Мега Лекс је славио захваљујући бољој концентрацији у самој завршници.

Јунак победе изабраника Дејана Милојевића био је Кешељ, који је утакмицу завршио са 28 поена, Миљеновић и Загорац додали су по 13, а Јокић 12.

У пораженом саставу, који је пружио снажан отпор фавориту, најефикаснији су били Мићовић са 21, Добрић са 20 и Човић са 17 поена.

У преосталој четвртфиналној утакмици Купа Кораћа од 21 сат играју бранилац трофеја Црвена звезда и нишки Константин.

Бољи из тог дуела састаје се сутра у полуфиналу са Партизаном, који је у четвртак убедљиво победио новосадску Војводину (81:54).

Милојевић: Има будућности за српску кошарку

Тренер кошаркаша Мега Лекса Дејан Милојевић рекао је после пласмана у полуфинале Купа Кораћа да је знао да ће његов тим имати веома тежак посао против ФМП-а.

"Честитам колеги Гуровићу на ономе што ради са том екипом ове сезоне. Знао сам да нам прети опасност од ФМП-а, оба тима имају много талентованих играча, али је на крају Кешељ био тај који је преломио утакмицу", изјавио је Милојевић после дуела у нишком Чаиру.

Додајући да "има будућности за српску кошарку" Милојевић је истакао да је његов тим у данашњем сусрету тражио шансу у рекету.

"Ту смо имали превагу над ФМП-ом. Када је реч о полуфиналу, надам се да моји играчи у тај меч неће ући опуштено", казао је Милојевић.

Тренер пораженог тима Милан Гуровић честитао је Меги на успеху истакавши да је Кешељ решио меч у последњих 50 секунди.

"Нисмо имали решење за Кешеља. он је класа. Мој тим је био веома мотивисан да се докаже, практично смо 39 минута играли добро", закључио је Гуровић.

Јунак сусрета Марко Кешељ оценио је да је ФМП изузетно талентована екипа.

"Играју агресивно, повремено нисмо имали одговор на њихову пикенрол игру и у једном тренутку ФМП је био ближи победи. Међутим, сачували смо психолошку стабилност и на крају ипак заслужено славили", рекао је Кешељ.

Кошаркаш ФМП-а Стефан Лазаревић признао је заслужену победу Мега Лекса, наводећи да су се он и саиграчи борили до самог краја, али да их није послужила срећа.

Мега Лекс у полуфиналу Купа Кораћа игра сутра од 18.30 сати против Вршца, који је у четвртак приредио изненађење савладавши Металац из Ваљева (78:73).

У другом полуфиналу Партизан чека победника преостале четвртфиналне утакмице у којој се вечерас од 21 сат састају бранилац трофеја Црвена звезда и нишки Константин.

 


#   кошарка   куп   Стефан Лазаревић   Куп Радивој Кораћ   Мега КК   ФМП КК   Дејан Милојевић   Црвена Звезда
@kkmegabasket @BCFMP @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима