Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љубав према спорту нема границе: Млади кошаркаш у колицима Страхиња Росуљаш из Бијељине прати Европско првенство за јуниоре у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.07.2023. Јужна Србија Инфо

Европско првенство у кошарци за играче до 18 година које се ових дана одржава у Нишу предмет је интересовања познатих кошаркаша у колицима. Један од њих је и млади Бијељинац Страхиња Росуљаш (17), репрентативац Босне и Херцеговине.

Љубав према спорту нема границе: Млади кошаркаш у колицима Страхиња Росуљаш из Бијељине прати Европско првенство за јуниоре  у Нишу

"Обожавам све видове кошарке. Интересантно ми је како моји вршњаци играју врхунску кошарку, па сам посетио пар утакмица. Обожавам Ниш као град, овде су сјајно организовани турнири у кошарци у колицима.". - рекао је млади Бијељинац.

Поред спортске, Страхиња води рачуна и о школовању и својој будућности, па је примарно из тих разлога у Нишу.

"Део сам делегације Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу у једном Ерасмус плус пројекту везаном за дуалну каријеру спортиста. Радионице су међународног карактера, одржавају се у околини Бургаса. Сарађујем четири пуне са поменутим факултетом, што преко свог матичног ККК Бијељина, што преко Савеза кошарке у колицима." - објашњава Страхиња.

Није једино пројекат о дуалној каријери једино што ће се радити. Страхиња ће бити на делу припрема бугарске репрезентације у кошарци у колицима за предстојеће Европско првенство Ц дивизије (Босна и Херцеговина је у Б дивизији). 

"Искористићу прилику да тренирам са својим пријатељима из Бугарске. Очекујем да ћу да индивидуално напредујем са тренерима из Италије и Немачке, Антониом Куљанoм и Јозефом Јагловским." - радостан је наш саговорник и додаје "Двојно држављанство ми даје више могућности за спорт, школовање и остале животне ствари".

Иначе, стручњаци сматрају да је Страхиња Росуљаш највећи таленат кошарке у колицима "од Босфора до Алпа". Потекао је у ККК Бијељина у коме је освојио Балканску лигу прошле сезоне, а ове се окитио титулом шампиона НЛБ лиге.


#   Ниш   кошарка   БИХ   Република Српска   Бијељина   кошарка у колицима   Европско првенство у кошарци за јуниоре   Страхиња Росуљаш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима