Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljubav prema sportu nema granice: Mladi košarkaš u kolicima Strahinja Rosuljaš iz Bijeljine prati Evropsko prvenstvo za juniore u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 25.07.2023. Južna Srbija Info

Evropsko prvenstvo u košarci za igrače do 18 godina koje se ovih dana održava u Nišu predmet je interesovanja poznatih košarkaša u kolicima. Jedan od njih je i mladi Bijeljinac Strahinja Rosuljaš (17), reprentativac Bosne i Hercegovine.

Ljubav prema sportu nema granice: Mladi košarkaš u kolicima Strahinja Rosuljaš iz Bijeljine prati Evropsko prvenstvo za juniore  u Nišu

"Obožavam sve vidove košarke. Interesantno mi je kako moji vršnjaci igraju vrhunsku košarku, pa sam posetio par utakmica. Obožavam Niš kao grad, ovde su sjajno organizovani turniri u košarci u kolicima.". - rekao je mladi Bijeljinac.

Pored sportske, Strahinja vodi računa i o školovanju i svojoj budućnosti, pa je primarno iz tih razloga u Nišu.

"Deo sam delegacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u jednom Erasmus plus projektu vezanom za dualnu karijeru sportista. Radionice su međunarodnog karaktera, održavaju se u okolini Burgasa. Sarađujem četiri pune sa pomenutim fakultetom, što preko svog matičnog KKK Bijeljina, što preko Saveza košarke u kolicima." - objašnjava Strahinja.

Nije jedino projekat o dualnoj karijeri jedino što će se raditi. Strahinja će biti na delu priprema bugarske reprezentacije u košarci u kolicima za predstojeće Evropsko prvenstvo C divizije (Bosna i Hercegovina je u B diviziji). 

"Iskoristiću priliku da treniram sa svojim prijateljima iz Bugarske. Očekujem da ću da individualno napredujem sa trenerima iz Italije i Nemačke, Antoniom Kuljanom i Jozefom Jaglovskim." - radostan je naš sagovornik i dodaje "Dvojno državljanstvo mi daje više mogućnosti za sport, školovanje i ostale životne stvari".

Inače, stručnjaci smatraju da je Strahinja Rosuljaš najveći talenat košarke u kolicima "od Bosfora do Alpa". Potekao je u KKK Bijeljina u kome je osvojio Balkansku ligu prošle sezone, a ove se okitio titulom šampiona NLB lige.


#   Niš   košarka   BIH   Republika Srpska   Bijeljina   košarka u kolicima   Evropsko prvenstvo u košarci za juniore   Strahinja Rosuljaš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima