Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Национални дан пешачења - централни догађај на Власини

rssBookmark and Share

Власинско језеро 12.09.2023. Јужна Србија Инфо

Највећа пешачка манифестација у Србији, уз подршку Министарства спорта и Министарства за образовање Владе Републике Србије, биће одржана 23. септембра у свим регионима, а централна манифестација почеће у 9.30 испред Визиторског центра на Власини.

Фото: Википедија
Фото: Википедија

На Власини ће том приликом бити организоване шетње краћим и дужим стазама, које су изграђене и ревитализоване у оквиру великог пројекта „Власина-чиста љубав“, који су реализовали Кока кола систем, Програм Уједињених нација за развој (УНПД), општина Сурдулица и ПСС. Обновљено је око 40 километара стаза, које воде ка врховима планина Грамада и Чемерник, а биће промовисана и потпуно нова едукативна стаза дужине 7 километара.

Роса Дан пешачења је дан у години у којем ПСС под слоганом "Корак ближе здрављу" жели да инспирише и покрене Србију да живи здравије и да код грађана подигне свест о активном и редовном пешачењу, као основном предуслову неопходном за очување здравља.

Један од циљева манифестације је и да подстакне изградњу пешачко-туристичке инфраструктуре, о којој ће бринути планинарске организације уз сарадњу и помоћ локалних самоуправа, што ће у коначници имати вишеструки значај за развој спорта и туристичких потенцијала.

ПСС Дан пешачења у Србији традиционално организује од 2017. године, од тада, сваке године на око 90 локација широм Србије пешачи више од 10.000 регистрованих учесника, а предпоставља се да је број оних који нису регистровани знатно већи.

Акција је бесплатна и прилагођена свима. Сви који желе да се прикључе том својеврсном празнику здравог живота детаљне информације могу добити код својих локалних планинарских друштава и на сајту Планинарског савеза Србије. До данас се манифестацији прикључило око 50 места Србије са виоше од 60 организација ,број пријављених расте из сата у сат.

Више информацијана:

https://www.pss.rs/
https://facebook.com/planinarskisavezsrbije
https://instagram.com/planinarskisavezsrbije


#   Власинско језеро   Власина река   Дан пешачења   Планинарски савез Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима