Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Немања Тадић четврти на Европском првенству у параатлетици

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2018. В.Петровић, Народне новине, Јужна Србија Инфо

Нишлија Немања Тадић је на свом првом наступу на Европском првенству у параатлетици у скоку увис заузео високи пласаман пласиравши се на четвто место у борби са турским скакачем за бронзу.

Фото: Белами
Фото: Белами

Мада је остао без медаље најбољи српски пливач са инвалидитетом Немања Тадић, који од пре неколико месеци тренира атлетику, презадовољан је пласманом на највећем европском такмичењу. Оптимизам који овај младић носи у себи и овог пута је победио, па Немања каже да није разочаран и да већ на следећем такмичењу очекује и медаљу око врата.

„За мене је ово било једно сасвим ново искуство јер сам се нашао на списку најбољих параатлетичара Европе. Успео сам да уђем у финале и са четири најбоља скакача се борим за једну од медаља“, каже Немања. „Бити четврти у Европи није мала ствар јер су многи такмичари прижељкивали то место“.

Он додаје да је веровао у себе, али да је трема у борби за медаљу учинила своје.Немања признаје да је имао трему јер је ово његов први наступ на једном овако великом такмичењу.

„Мада се већ дуго такмичим ово је било нешто сасвим ново за мене. Био сам надомак  медаље и измакла ми је за мало, али је то, истовремено и нови мотив за мене да наставим да тренирам још јаче како бих се већ на следећем такмичењу попео на победничко постоље“, истиче Немања.

„Ушао сам у финале и нашао са међу најбољим Европским такмичарима, али је трема, чини ми се, учинила своје. Морам да признам да је треме било јер је ово моје прво велико такмичење у овом спорту“, каже Немања Тадић. „У једном тренутку сам био тако близу медаље, али је онда трема учинила своје. Оног тренутка када сам скочио знао сам да сам подбацио“.

Немања додаје да је било доста такмичара који су били подељени по категоријама и који су се борили за сам улазак у финале.

„И сама помисао да се налазим на једном овако великом такмичењу први пут, и то у спорту којим сам почео да се бавим релативно скоро, за мене је велики подстрек да наставим даље. Биће још тренинга, још наступа,такмичења, а ја се надам и медаљи већ на следећем такмичењу“, каже Немања.

Овај млади нишки спортиста који је многима узор не само у спорту већ и у животу не одустаје од свог сна да наступи на Параолимпијади и то је нови изазаов који је поставио себи. Као пливачу му је Параолимпијада у Рију измакла за мало, али сада, каже, неће дозволити да се то понови.

Немања Тадић, најбољи српски пливач са инвалидитетом, постао је државни првак у скоку увис, прескочивши висину од 1,5 метара, и тако изборио норму за Европско првенство у атлетици за параолимпијце које се одржава од 21. до 27.августа у Берлину.

Немања се за Еврепско првенство у параатлетици припремао са тренером Николом Ранђеловићем у нишком Атлетском клубу „Железничар“ који је у њему препознао вредности које одликују најбоље атлетичаре.


#   Ниш   атлетика   Европско првенство   Немања Тадић   параолимпијац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима