Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Србија је у четвртфиналу Дејвис купа!

rssBookmark and Share

04.02.2017. Б92, Јужна Србија Инфо

Тениска репрезентација Србије пласирала се у чевртфинале Дејвис купа, пошто је у Нишу повела са недостижних 3:0 против Русије, у првом колутакмичења.

Getty Images
Getty Images

Другог дана Дејвис купа у Нишу Троицки и Зимоњић савалдали су руски пар Константина Кравчука и Андреја Кузњецова са 3:1 6:3, 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 6:4. и тако одвели Србију у четвртфинале, седмо у последњих осам година!

У првом сету меча српски играчи су направили три брејка и после 36 минута повели у мечу. Оба пара су у другом сету направила по два брејка, па је сет одлучен у тај-брејку, који су Зимоњић и Троицки добили са 7:3. 

Тенисери су у трећем сету освајали гемове на своје сервисе све до деветог када су српски играчи правили брејк и повели са 5:4. Зимоњић је после тога сервирао за победу, али су руски играчи направили брејк без изгубљеног поена и изједначили на 5:5. 

Тенисери су затим освојили по гем на свој сервис па је сет одлучен у тај-брејку који су Кравчук и Кузњецов. добили са 7:5. 

Руси су после брејка у петом гему четвртог сета повели са 3:2, али су им Зимоњић и Троицки узвратили и изједначили. Тенисери су после тога освајали гемове на своје сервисе, све од последњег, 10. гема када су Зимоњић и Троицки направили брејк којим су обезбедили победу и пласман у четвртфинале. 

Ривал Србије у четвртом четвртфиналу у последњих седам година биће победник између Хрватске и Шпаније. 

Велику предност Србији у петак су донели Виктор Троицки и Новак Ђоковић победама против Дарена качанова, односно Данила Медведева. 

У недељу су на програму преостала два меча у синглу, што ће скоро сигурно донети промене у планираним дуелима Дјоковић - Хачанов и Троицки - Медведев.


#   Србија   Чаир   Новак Ђоковић   тенис   Русија   Дејвис куп   Виктор Троицки   Ненад Зимоњић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима