Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зимоњић најавио повратак у Ниш: Кад год је могуће

rssBookmark and Share

05.02.2017. Бета

Србија после победе Лајовића одустала од петог меча против Русије.

Зимоњић најавио повратак у Ниш: Кад год је могуће

Селектор Дејвис куп репрезентације Ненад Зимоњић рекао је по окончању меча са Русијом да је то друга победа Србије у Нишу и да ће, кад год је то могуће, играти у том граду.

"Очигледно смо непоражени овде, али прописи Међународне тениске федерације дозвољавају да се овде играју само мечеви првог кола Дејвис купа и плеј-офа, односно мечеви за опстанак у Светској групи, уколико уопште до њих дође", казао је Зимоњић на конференцији за медије.

Србија се већ у суботу пласирала у четвртфинале после наступа дублова, пошто је тада стекла недостижно вођство 3:0, али је и Душан Лајовић славио против Константина Кравчука у три сета, 6:4, 4:6, 6:3.

Пети меч није одигран, тако да је Србија славила укупним резултатом 4:1.

На питање новинара због чега се одустало од петог меча, Зимоњић је одговорио да мисли да је у Нишу било много тениса и много времена проведеног на терену.

"Видели сте да Новак Ђоковић није био 100 одсто спреман и било је ризично да излази на терен ако то није неопходно. Виктор Троицки је провео седам и по сати на терену, а следеће недеље игра у Софији. На том турниру играћемо заједно и дубл", рекао је Зимоњић.

Он је навео да му је било напорно играње после седам и по сати седења на клупи.

"Било би ризично да се неко повреди и да на лош начин завршимо. Верујем да је пубилка разумела то и испратили су нас аплаузом", казао је Зимоњић. 

Према његовим речима, репрезентацији Србије било је велико задовољство да игра у Нишу пред публиком која је била феноменална и која је бодрила играче од првог до последњег поена. 

Српски тенисер Душан Лајовић истакао је да је изашао на терен са жељом да одигра квалитетан меч пред навијачима који су дошли без обзира што је меч резултатски био небитан.

"Веровао сам у победу, играо сам квалитетно, имао сам мали пад у другом сету, али на крају сам имао довољо самопоуздања да завршим меч и донесем Србији још један бод", рекао је Лајовић.

Селектор руске Дејвис куп репрезентације, Шамил Тарпишчев, је рекао да је задовољан игром свог младог тима јер су дали све од себе.

"Очекујем од њих успех и добре резултате у будућности", казао је Тарпишчев. 

Он се захвалио свима што се руска репрезентација за време боравка у Нишу осећала као код куће.


#   Новак Ђоковић   тенис   Дејвис куп   Виктор Троицки   Ненад Зимоњић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима