Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zimonjić najavio povratak u Niš: Kad god je moguće

rssBookmark and Share

05.02.2017. Beta

Srbija posle pobede Lajovića odustala od petog meča protiv Rusije.

Zimonjić najavio povratak u Niš: Kad god je moguće

Selektor Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je po okončanju meča sa Rusijom da je to druga pobeda Srbije u Nišu i da će, kad god je to moguće, igrati u tom gradu.

"Očigledno smo neporaženi ovde, ali propisi Međunarodne teniske federacije dozvoljavaju da se ovde igraju samo mečevi prvog kola Dejvis kupa i plej-ofa, odnosno mečevi za opstanak u Svetskoj grupi, ukoliko uopšte do njih dođe", kazao je Zimonjić na konferenciji za medije.

Srbija se već u subotu plasirala u četvrtfinale posle nastupa dublova, pošto je tada stekla nedostižno vođstvo 3:0, ali je i Dušan Lajović slavio protiv Konstantina Kravčuka u tri seta, 6:4, 4:6, 6:3.

Peti meč nije odigran, tako da je Srbija slavila ukupnim rezultatom 4:1.

Na pitanje novinara zbog čega se odustalo od petog meča, Zimonjić je odgovorio da misli da je u Nišu bilo mnogo tenisa i mnogo vremena provedenog na terenu.

"Videli ste da Novak Đoković nije bio 100 odsto spreman i bilo je rizično da izlazi na teren ako to nije neophodno. Viktor Troicki je proveo sedam i po sati na terenu, a sledeće nedelje igra u Sofiji. Na tom turniru igraćemo zajedno i dubl", rekao je Zimonjić.

On je naveo da mu je bilo naporno igranje posle sedam i po sati sedenja na klupi.

"Bilo bi rizično da se neko povredi i da na loš način završimo. Verujem da je pubilka razumela to i ispratili su nas aplauzom", kazao je Zimonjić. 

Prema njegovim rečima, reprezentaciji Srbije bilo je veliko zadovoljstvo da igra u Nišu pred publikom koja je bila fenomenalna i koja je bodrila igrače od prvog do poslednjeg poena. 

Srpski teniser Dušan Lajović istakao je da je izašao na teren sa željom da odigra kvalitetan meč pred navijačima koji su došli bez obzira što je meč rezultatski bio nebitan.

"Verovao sam u pobedu, igrao sam kvalitetno, imao sam mali pad u drugom setu, ali na kraju sam imao dovoljo samopouzdanja da završim meč i donesem Srbiji još jedan bod", rekao je Lajović.

Selektor ruske Dejvis kup reprezentacije, Šamil Tarpiščev, je rekao da je zadovoljan igrom svog mladog tima jer su dali sve od sebe.

"Očekujem od njih uspeh i dobre rezultate u budućnosti", kazao je Tarpiščev. 

On se zahvalio svima što se ruska reprezentacija za vreme boravka u Nišu osećala kao kod kuće.


#   Novak Đoković   tenis   Dejvis kup   Viktor Troicki   Nenad Zimonjić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima