Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови председник Радничког Радан Илић позива навијаче

rssBookmark and Share

Ниш 12.10.2015. ФК Раднички Ниш

На данашњој конференцији за штампу, која је одржана поводом првенствене утакмице са Спартаком из Суботице, била је прилика да се медијима обрати и нови председник клуба мр.Радан Илић, и упозна ближе јавност о плановима за предстојећи период на којима ће он, као челник клуба, инсистирати.

Нови председник Радничког Радан Илић позива навијаче

Илић је у свом првом обраћању новинарима искористио прилику да још једном навијаче обавести да ће на њихову иницијативу цене карата у наставку сезоне бити ниже како би се публика вратила на Чаир.

- Желим да искористим прилику да позовем све наше навијаче да у великом броју дођу на стадион. Позивам медије да објаве да је Управни одбор донео одлуку да цене улазница смањи на 100 динара за југ, и 200 динара за запад и исток. Цене су сада више него приступачне, ето прилике да сви дамо подршку Радничком у веома важној утакмици, како бисмо дошли до зацртаног циља, а то је плеј-оф, почео је председник Радан Илић.

Илић је истакао да неће кројити историју, јер је историја Радничког постојала пре њега, а постојаће и после. Такође је додао да ће спортски сектор клуба имати пуну подршку Управе, те да уколико се настави са добрим резултатима не треба очекивати промене на клупи.

- Разговарао сам са људима у спортском сектору, нећемо се враћати уназад, само рад и резултати ће препоручити свакога у клубу. За сада спортски сектор има моју подршку, историја не почиње од мене, ја нећу мењати клуб из сржи. Стручни штаб ће имати моју подршку нећу се мешатии у вођење клуба. Што се омладинске школе тиче видећемо каква им је помоћ потребна. Некада је много играча поникло из омладинске школе што данас није случај.

Илић је такође навео да се финансијским проблемима у клубу назире крај, играчи су само два дана након доласка нове управе добили прву плату.

- Фудбалери ће данас добити плате, новац би требало да је већ на рачуну играча, тако да ће бити мотивисани да у среду остваре очекивани резултат. Радимо на томе да обезбедимо средства да у наредном периоду обезбедимо финансијску стабилност у клубу, без здраве атмосфере не можемо да имамо ни резултате. Циљ нам је плеј оф, због тога је утакмица против Спартака веома важна, каже Радан Илић.

Проблеми са инфраструктуром су огромни, па је тако скоро изграђени стадион данас практично неупотребљив. Илић наводи да премијер Србије Александар Вучић обећао да ће поред националног стадиона, у наредном периоду бити одвојена средства за завршетак реконструкције стадиона у Новом Саду и Нишу.

- Проблеми су заиста огромни. Тражили смо помоћ правобранилаштва, нису испоштовани рокови. Немогуће је сада довести новог извођача, а стари нема снаге да реконструкцију приведе крају. Покојни већник Гашевић је био задужен за ову тему, сада је Милан Пешић тај који је задужен од стране градоначелника за реконструкцију Чаира. Премијер Александар Вучић је у кући фудбала обећао поред националног стадиона, помоћи да се у Нишу заврши реконструкција стадиона, очекујемо помоћ државе да завршимо стадион чиме бисмо испоштовали све стандарде УЕФЕ након чега ћемо гледати утакмице репрезентације, а надам се и европске мечеве Радничког, поручује Илић.

Поред председника Илића, конференцији су присуствовали шеф стручног штаба ФК Раднички Ниш, г. Милан Раставац и голман екипе Александар Јовановић.

Фудбалери Радничког у среду од 15 часова на свом Чаиру дочекаће екипу Спартака из Суботице који након одузимања бодова од стране ФСС-а на мегдан изабраницима Милана Раставца долази додатно мотивисан.

Милан Раставац неће моћи да рачуна на Земљанухина који није доступан због репрезентативних обавеза, као и Владимира Богдановића који је повређен.

- Сигурно нам је ова утакмица изузетно значајна, она нам долази у серији резултата којима нисмо задовољни. Што се тиче нашег састава, нећемо моћи да рачунамо на Земљанухина и Богдановића. Остали су у тренажном процесу и биће у прилици да дају допринос, почиње шеф стручног штаба Милан Раставац.

Раставац зна од кога прети највећа опасност, такође зна и шта је потребно да се парира изабраницима Стевана Мојсиловића. Он додаје да позиција на табели не осликава тренутно стање.

- Што се Спартака тиче, ту нема непознаница, позиција на табели и број бодова не осликава оно што Спартак пружа на терену. Чека нас тешка утакмица али имамо знања и моћи да извучемо позитиван резултат. Богуновић, Торбица Макарић и Милић су играчи који највише угрожавају своје противнике. Опет, са друге стране, клубови који су играли против њих имали су своје шансе и давали голове, верујем да ће тако бити и у среду, закључак је Раставца.

Најбољи голман српског шампионата Александар Јовановић каже да му је лично тешко пао пораз од Новог Пазара и да он и саиграчи желе да се „ваде“ против екипе која на Чаир долази да се надиграва.

- Очекује нас тешка утакмица против екипе која је имала пех да им се одузму бодови. Верујем да ће Спартак у Ниш доћи да се надиграва. Надам се да ћемо у среду узети три јако битна бода. Поготово после пораза у Новом Пазару који нам је јако тешко пао, конкретно мени, јер ми је то био први пораз од доласка на Чаир, поручује један од најбољих голмана Србије Александар Јовановић.

Карте за утакмицу се могу купити у ТОН-у и билетарницама хале Чаир, као и источној трибини стадиона Чаир на дан меча. Цена карата за “Југ” је 100,00 дин, а за “Исток” и “Запад” по цени од 200,00 динара. Утакмица почиње у 15,00 ч.

текст: Војкан Андрејић


#   Ниш   Александар Вучић   фудбал   Раднички ФК   Александар Јовановић   историја   Милан Пешић   Милан Раставац   Радан Илић   Управни одбор   Го игра   шеф стручног штаба
@avucic @NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима