Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Борба за Европу

rssBookmark and Share

Ниш 12.05.2018. ФК Раднички

Претпоследње 36. коло фудбалске Суперлиге Србије заказано је за недељу, а све очи биће упрте ка Суботици, где ће се у склопу плеј-офа састати Спартак и Раднички и у директном дуелу одлучити ко ће освојити треће место и обезбедити наступ у квалификацијама за Лигу Европе.

Раднички: Борба за Европу

Два тима су тренутно на деоби треће позиције са по 34 бода, с тим да су Нишлије у предности јер су у регуларном делу лиге биле боље пласиране. У игри за треће место је и екипа Чукаричког, па ће и Раднички и Спартак морати да јуришају на победу, како у последњем колу не би зависили од осталих резултата.

У табору Радничког влада отпиизам и вера да се у Суботици може остварити кључни тријумф у сезони.

-Не спорим намере нашег домаћина, али се питам како ће то екипа Спартака, која је успехе постигла игром заснованом на контранападима, да крене на нас. Треба Суботичани, ваљда, најпре да зауставе нашу, ефикасну и убојиту офанзиву. Ако буду успели у томе, свака им част. Много смо бољи, јачи и квалитетнији састав. Знамо колико можемо и на основу тога дилема нема, Раднички ће победити и освојити сва три бода на северу Србије и тако отворити врата Европе. Поштујем их и респектујем, али сматрам да ћемо се у недељу ми питати на терену. Нећу пуно мењати тим који је побеђивао у претходна два кола. На гол се враћа Живковић уместо Шаранова, а на позицији левог бека играће Никола Станковић уместо повређеног Субића, који је нажалост завршио сезону- изјавио је шеф стручног штаба Радничког Драган Антић.

Капитен Нишлија Александар Јовановић, који је на претходна два меча играо одлично на позицији десног бека, очекује да његова екипа у Суботици крунише успешну сезону.

-Пред нама је меч у који ће стати читава сезона и ми морамо да уђемо у њу на на једини могући начин – да будемо дисциплиновани, одговорни, разиграни и остваримо резултат који ће нам остварити снове. Атмосфера у екипи је сјајна, сви нестрпљиво чекамо ову утакмицу и ја сам заиста велики оптимиста. Покушаћемо да решимо ту Европу већ у Суботици, а да онда у четвтак против Напретка направимо фешту ред нашим навијачима на Чаиру- поручио је Јовановић.

Дуел у Суботици заказан је за 19 часова.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Александар Јовановић   Драган Антић   Спартак ФК   Никола Станковић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима