Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почеле припреме, Бабић прво појачање

rssBookmark and Share

Ниш 13.01.2018. ФК Раднички

Европа! То је реч која је највише пута изговорена на данашњој прозивци Фудбалског клуба Раднички, коју је на стадиону Чаир извршио Бобан Дмитровић.

Почеле припреме, Бабић прво појачање

Некадашњи репрезентативац наше земље и први помоћник свој тројици тренера који су јесенас предводили Раднички највероватније ће бити нови шеф стручног штаба, јер га од тог статуса деле га само још неке процедуралне формалности, тако да ће он бити тај који ће имати јасан задатак да овај састав упише у историју нишког фудбала и избори пласман на европску сцену.

Раднички је у јесењем делу сезоне остварио запажене резултате у Суперлиги Србије и тренутно је четврти на табели са 39 бодова на свом конту. Жеља свих који воле овај клуб је да он и након последњег 37. кола буде међу прва четири на табели, што би значило остварење сна и наступ у квалификацијама за Лигу Европе.

Што се тиче самих припрема, екипа ће од данас радити у Нишу, док је за 22. јануар заказан одлазак у турску Анталију, где ће се обавити главни део. Експедиција Радничког ће у чувеном турском летовалишту остати до 5. фебруара, а за то време ће одиграти неколико јаких контролних мечева против реномираних ривала, чија ће имена бити позната до одласка екипе у Анталију.

babicКада је реч о појачањима, прва аквизиција Радничког је крилни фудбалер Синиша Бабић. Он има 26 година , а већи део каријере провео је у Новом Саду. Након омладинске селекције Војводине, наступао је за Палић, Ветерник и Пролетер, а од 2015. године играо је за први тим Војводине, за који је сакупио 15 мечева и постигао шест голова. Након тога уследила је селидба у Ларису, осмопласирани тим грчког шамипоната.

-Велико ми је задовољство што могу да најавим долазак Синише Бабића у Ниш. Ради се о сјајном фудбалеру, баш по мери и филозофији коју форсира Раднички. Велика је ствар што је Раднички осим довођења домаћих појачања постао занимљив и фудбалерима који играју ван граница наше земље, то говори о озбиљности нашег клуба и додатно даје на тежини нашим мотивима, а то је излазак у Европу- рекао је спортски директор Радничког Марко Јовановић.

Први човек клуба Ивица Тончев на тај начин је кренуо у стварање моћног тима који ће на пролеће војевати битке за европски Раднички, а што се тиче наредних новајлија, најавио их је за сваку линију тима, уз опаску да се ради о веома квалитетним и провереним фудбалерима.

За сада, у односу на први део сезоне, из Радничког су отишли Немања Крзнарић, Никола Распоповић и Марко Томић, који је прешао у литвански Жалгирис. Милан Павков се са позајмице вратио у Црвену звезду, са којом је почео припреме, али руководсвто Нишлија одлучно је у намери да други стрелац Суперлиге са 16 голова и на пролеће предводи напад Радничког.

Тренер Бобан Дмитровић уверен је да ће екипа остварити зацртани циљ.

-Ја сам оптимиста и убеђен сам да је пред нама период великих успеха. Знам шта се тражи од нас и даћу све од себе да Раднички на крају сезоне буде на позицији која води у Европу. Овде сам од почетка првенства, добро познајем играче, а и они мене, и мислим да неће бити проблема у њиховој адаптацији на мене као главног тренера. Очекује нас тежак рад и у Нишу и у Анталији, а све у циљу да наставак такмичења у Суперлиги Србије дочекамо у топ форми. Што се тиче појачања, сматрам да нам је потребан по један фудбалер у свим линијама тима. Синиша Бабић је озбиљан фудбалер, а ја се искрено надам да ће нам се вратити Милан Павков, што би за нас било највеће могуће појачање- изјавио је Дмитровић.

Капитен Александар Јовановић спремно је дочекао почетак припрема.

-Драго ми је да смо поново на терену, добро смо се одморили и сада нас чекају озбиљне припреме. Могу да обећам да ће Раднички на пролеће бити на потребном нивоу и да ћемо уложити пуно труда у намери да остваримо сан и изађемо на међународну сцену. Што се тиче тренера Бобана Дмитровића, мислим да неће бити проблема, јер је он овде од летос и добро познаје ситуацију у клубу и око њега- казао је Јовановић.

У сваком случају на Чаиру ће наредних дана бити јако занимљиво, а сви навијачи нашег клуба могу се надати лепим и обећавајућим вестима.

На прозивци су били следећи фудбалери:

1. Живковић Младен
2. Којић Милорад
3. Петровић Милош
4. Јовановић Александар
5. Арсић Лазар
6. Мркић Марко
7. Живковић Душан
8. Стојановић Саша
9. Ковачевић Никола
10. Стевановић Никола
11. Станковић Филип
12. Симуновић Владимир
13. Субић Александар
14. Голубовић Марко
15. Стојановић Славиша
16. Мијаиловић Андрија
17. Миладиновић Иван
18. Крстић Петар
19. Ранђеловић Лазар
20. Јовановић Алекса
21. Ћирковић Петар
22. Ристић Петар
23. Стојиљковић Младен
24. Стаменковић Андреја
25. Петровић Марко
26. Стојанчић Илија
27. Илић Стефан

Никола Станковић изостао је због проблема са зубом, Риота Нома стиже за који дан, а Никола Аксентијевић није оправдао изостанак и због тога ће бити санкционисан.


#   Ниш   фудбал   навијачи   Ивица Тончев   Раднички ФК   Александар Јовановић   припреме   Марко Томић   Марко Јовановић   Никола Станковић   Милан Павков   шеф стручног штаба   Никола Аксентијевић   Синиша Бабић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима