Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Borba za Evropu

rssBookmark and Share

Niš 12.05.2018. FK Radnički

Pretposlednje 36. kolo fudbalske Superlige Srbije zakazano je za nedelju, a sve oči biće uprte ka Subotici, gde će se u sklopu plej-ofa sastati Spartak i Radnički i u direktnom duelu odlučiti ko će osvojiti treće mesto i obezbediti nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Radnički: Borba za Evropu

Dva tima su trenutno na deobi treće pozicije sa po 34 boda, s tim da su Nišlije u prednosti jer su u regularnom delu lige bile bolje plasirane. U igri za treće mesto je i ekipa Čukaričkog, pa će i Radnički i Spartak morati da jurišaju na pobedu, kako u poslednjem kolu ne bi zavisili od ostalih rezultata.

U taboru Radničkog vlada otpiizam i vera da se u Subotici može ostvariti ključni trijumf u sezoni.

-Ne sporim namere našeg domaćina, ali se pitam kako će to ekipa Spartaka, koja je uspehe postigla igrom zasnovanom na kontranapadima, da krene na nas. Treba Subotičani, valjda, najpre da zaustave našu, efikasnu i ubojitu ofanzivu. Ako budu uspeli u tome, svaka im čast. Mnogo smo bolji, jači i kvalitetniji sastav. Znamo koliko možemo i na osnovu toga dilema nema, Radnički će pobediti i osvojiti sva tri boda na severu Srbije i tako otvoriti vrata Evrope. Poštujem ih i respektujem, ali smatram da ćemo se u nedelju mi pitati na terenu. Neću puno menjati tim koji je pobeđivao u prethodna dva kola. Na gol se vraća Živković umesto Šaranova, a na poziciji levog beka igraće Nikola Stanković umesto povređenog Subića, koji je nažalost završio sezonu- izjavio je šef stručnog štaba Radničkog Dragan Antić.

Kapiten Nišlija Aleksandar Jovanović, koji je na prethodna dva meča igrao odlično na poziciji desnog beka, očekuje da njegova ekipa u Subotici kruniše uspešnu sezonu.

-Pred nama je meč u koji će stati čitava sezona i mi moramo da uđemo u nju na na jedini mogući način – da budemo disciplinovani, odgovorni, razigrani i ostvarimo rezultat koji će nam ostvariti snove. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi nestrpljivo čekamo ovu utakmicu i ja sam zaista veliki optimista. Pokušaćemo da rešimo tu Evropu već u Subotici, a da onda u četvtak protiv Napretka napravimo feštu red našim navijačima na Čairu- poručio je Jovanović.

Duel u Subotici zakazan je za 19 časova.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Aleksandar Jovanović   Dragan Antić   Spartak FK   Nikola Stanković   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima