Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podela bodova na Čairu

rssBookmark and Share

Niš 01.04.2018. FK Radnički

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 29. kola fudbalske Superlige Srbije, Radnički i Vojvodina podelili su juče bodove na stadionu Čair, bilo je 1:1.

Podela bodova na Čairu

Prvo poluvreme proteklo je u konstantnoj inicijativi Radničkog, ali domaći fudbaleri nisu uspeli da probiju bedem ispred gostujućeg gola.

Vojvodina je na teren izašla bez klasičnog napadača i sa Lazarom Arsićem na poziciji takozvane „lažne devetke“ bila potpuno bezopasna, dok je domaćin u nekoliko navrata zapretio posle prekida koje je izveo Stanisavljević.

Najbliži pogotku tim sa Čaira bio je u 38. i 45. minutu. Stanisavljević je najpre lukavo pokušao da prevari golmana Rockova iz slobodnog udarca sa 17 metara iskosa sa desne strane, ali je ovaj sjajno intervenisao, iako je lopta nezgodno odskočila ispred njega, a potom je Aksentijević natrčao na jedan „otpadak“ i uputio „projektil“ sa 30 metara, koji otišao zamalo preko gola.

Nastavak meča bio je veoma buran, pošto su gosti posle samo dva minuta igre ostali sa desetoricom fudbalera na terenu, zbog drugog žutog kartona Vinsenta Ezea. Nakon ovog crvenog kartona trener Vojvodine Ilija Stolica je samoinicijativno napustio klupu svoje ekipe i preostali deo meča odgledao sa tribina.

Niški tim je od tog momenta krenuo još ofanzivnije ka golu rivala, ali je u 54. minutu povela Vojvodina. Lopta je na 25 metara od gola došla do Lazara Zličića, kojem niko nije izašao u blok, a on je fantastičnim udarcem pogodio malu mrežicu iza nemoćnog Mladena Živkovića.

Trener domaćih Dragan Antić je po primljenom pogotku promenio formaciju, uveo je Aleksandra Jovanovića umesto Radoša Bulatovića, zaigrao sa trojicom u zadnjoj liniji, a Radnički je iz minuta u minut stezao obruč oko gola Emila Rockova.r nis voj

Defanzivac Novosađana Nikola Antić je u 73. minutu igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je sudija Bojan Nikolić pokazao na belu tačku. Penal je izveo najbolji strelac Nišlija Milan Pavkov, a Rockov ga je pročitao i zaustavio mu udarac.

Domaćin je do samog kraja pokušavao da dođe do boda i uspeo je u 89. minutu. Nikola Akesntijević je poslao centaršut u šesnaesterac za Pavkova, koji je primio loptu na grudi i odložio je za rezervistu Nikolu Stankovića, a ovaj odlično reagovao i snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu, za konačnih 1:1.

RADNIČKI–VOJVODINA 1:1 (0:0)

Niš, 31. marta-stadion Čair. Gledalaca: 1.000. Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac). Strelci: 0:1 Zličić 54.- 1:1 Stanković 89. Žuti kartoni: Mrkić, Bulatović (Radnički), Arsić, Kalezić,  Jovančić, Eze, Zličić (Vojvodina). Crveni karton: Eze (Vojvodina) u 47. minutu.

RADNIČKI: Mladen Živković, Radoš Bulatović (od 55. Aleksandar Jovanović), Miloš Petrović, Aleksandar Subić (od 67. Nikola Stanković), Nikola Aksentijević, Dušan Mićić, Saša Stojanović (od 58. Slaviša Stojanović), Siniša Babić, Aleksandar Stanisavljević, Marko Mrkić, Milan Pavkov.

VOJVODINA: Emil Rockov, Siniša Staničanin, Aleksandar Radovanović, Marko Putinčanin, Nikola Antić, Marko Vukasović, Vasko Kalezić (od 80. Milan Lazarević), Dušan Jovančić, Lazar Zličić (od 68. Ivan Lakićević), Vinsent Eze, Lazar Arsić (od 46. Danijel Avramovski).


#   Niš   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   Dragan Antić   Milan Lazarević   Vojvodina FK   Slaviša Stojanović   Bojan Nikolić   Nikola Stanković   Milan Pavkov   Marko Mrkić   Nikola Aksentijević
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima