Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен „Пети Медијана спорт фест 2018“

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2018. Јужна Србија Инфо

Почео је „Пети Медијана спорт фест 2018“ у организацији Градске општине Медијана, на теренима Основне школе „Душан Радовић“ у Нишу.

Отворен „Пети Медијана спорт фест 2018“

Отварајући манифестацију председник највеће нишке општине Небојша Коцић нагласио је значај учествовања у такмичењима, како за школе тако и за ученике, као и за развој спортског духа и очување здравља нових генерација.

-Промотер такмичења је млади, али изузетно талентован и успешан кик боксер, наш Нишлија Новак Радуловић. Желим вам драги ученици да после овог такмичења кренете стопама успеха и овог и другог Новака, много успешнијег – рекао је Коцић и још једном нагласио циљ манифестације, а то је промоција спорта, склањање деце са улице и указивање на значај здравог начина живота.

Начелник ШУ у Нишу Драган Гејо поздравио је учеснике Медијаниног спортског такмичења и позвао их да буду успешни, јер спорт треба и мора да буде саставни део школских активности.

У петодневним спортским надметањима учествује око 700 ученика из 10 основних и 12 средњих школа са подручја највеће нишке општине. Млади спортисти такмичиће се у пет дисциплина: мали фудбал, одбојка, рукомет, атлетика и баскет. Партнери Градској општини Медијана су Основна школа „Душан Радовић“, нишки Факултет спорта и физичког васпитања и Одред извиђача „Вожд Карађорђе“.

Промотер манифестације је Новак Радуловић, познати нишки кик-боксер. Новина овогодишњег „Медијана спорт феста“ је презентација нишких спортских клубова и упознавање заинтересованих ученика са појединим спортовима.

Клубови ће како је договорено са организаторима најбољим учесницима поклонити месечне чланарине.

Овогодишње, највеће спортско такмичење ученика у Нишу трајаће до 28. септембра.

Утакмице се играју у времену од 17 до 21 сат.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   кик бокс   мали фудбал   Факултет спорта и физичког васпитања   Драган Гејо   Спорт фест Медијана   Небојша Коцић   Новак Радуловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима