Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Плес Нишлија на вождовачком крову

rssBookmark and Share

Ниш 11.09.2016. ФК Раднички

Раднички у свему надвисио домаћина и стигао до победе која га учвршћује у врху табеле. Павков двоструки стрелац, уписао се и Мркић, сјајан деби Милоша Станојевића

Фото: Старспорт
Фото: Старспорт

Феноменално издање Радничког на крову вождовачког стадиона и убедљива победа Нишлија за учвршћење позиције у врху табеле. Раднички је, сјајном игром у свих 90 минута, потпуно укротио београдске „змајеве“, а похвале нишком тиму изрекао је и селектор Славољуб Муслин, који је гледао утакмицу из ВИП ложе прелепог стадиона на крову тржног центра.

Раднички је од старта кренуо офанзивно, са малим формацијским променама у односу на досадашње утакмице. У дресу Нишлија дебитовао је Милош Станојевић, који је играо на месту задњег везног, док је Крстић играо нешто офанзивније у односу на своју досадашњу улогу у тиму.

Нишлије су играле одважно, у сваком моменту показујући да желе да играју фудбал, а први је домаћину запретио Арсић, из слободног ударца са око 25 метара, али је погодио живи зид. Чинило се да је то био наговештај једне занимљиве утакмице, али у наредних пола сата било је мало узбуђења. Раднички је имао више од игре, чешће је лопта била на половини Вождовца, али није било озбиљнијих шанси, ни пред једним голом. Најизгледнију шансу у првих пола сата игри Раднички је имао у 30. минуту, када је Мркић повукао контранапад, дриблингом се ослободио Бољевића, отишао у десно и онда шутирао на гол – јако али и превисоко. Но, то је био увод у водећи гол гостију, који се догодио само два минута касније.

Лепо је текла акција Радничког, Петровић је пронашао Радивојевића на левој страни, уследио је центаршут, лопта је прескочила двојицу фудбалера, стигла до Павкова, који је у гужви успео да је захвати и пошаље у мрежу – 0:1. Био је то први гол младог Новосађанина у дресу Радничког, играо се 32. минут утакмице.

Уследио је период нешто мирније игре, а онда је, у 44. минуту, Вождовац имао стопостотну прилику. Станковић је погрешио, хтео је главом да врати лопту голману са 30 метара, није то учинио баш најспретније, па се Милошевић изненада нашао сам испред Бајића, али је дао себи прејак фор, довољно да Владимир Бајић парадом у ноге отклони опасност. На крају првих 45 минута, Раднички је заслужено водио, јер је био бољи, конретнији и одважнији…

Тренер Нишлија Милан Раставац је у наставку утакмице извршио тактичку измену, јер се уместо Крстића у тиму нашао Радош Булатовић, који је заузео своје место штопера, а Станковић је био знатно офанзивнији. И већ у 47. минуту, Мркић је имао стопостотну шансу, јер се нашао “очи у очи” са Милошевићем, али је оклевао И његова неодлучност коштала га је уписа у листу стрелаца. Од свега-само корнер. Но, Раднички је наставио са офанзивом и убрзо је повео 2:0. Милош Петровић је послао дугу лопту, Арсић се нашао у шанси, шутирао је, а Милошевић је само кратко одбио лопту. На њу је натрчао Павков и са петерца је сместио у мрежу - 0:2.

У наредним минутима само је Раднички постојао на терену, а Павков се убрзо нашао у новој шанси. Имале су Нишлије контру 3 на 2, али је Павков закаснио са додавањем и сјајна прилика је пропала. Минут касније, центарфор Нишлија уступио је своје место Душану Живковићу, који се већ при првом контакту с лоптом нашао у шанси, али није добро прихватио лопту и опасност је прошла.

Наставио је Раднички да напада, новајлија Станојевић доминирао је на центру и управо је он био зачетник акције за трећи гол. Прихватио је овај стасити момак лопту на средини терена, а онда феноменално избацио лопту до слободног Александра Јовановића на левој страни, капитен је филигрански додао до захукталог Мркића, а овај клизећим стартом убацује лопту у мрежу – 0:3 било је у 70. минуту утакмице.

Није се Раднички задовољавао постигнутим, Нишлије су и даље плесале на половини Вождовца, а посао им је био олакшан после другог жутог картона Стојановића у 75. минуту. Тек у самом финишу и Вождовац је пар пута припретио. Из прелепог шута са 22 метра, Лукић је погодио супротан угао и смањио на 1:3.

Нишлије нису желеле да покваре утисак примљеним голом. У 90. минуту, севнула је контра Нишлија, Арсић је примио лопту испред шеснаестерца, отишао превише улево, али онда је сјајним ударцем лобовао голмана Милошевића за коначних: Вождовац – Раднички 1:4.

 

МИЛАН РАСТАВАЦ: ОДИГРАЛИ СМО НАЈБОЉУ УТАКМИЦУ ДО САДА

На одржаној прес конференцији после утакмице стратег Нишлија није крио задовољство због постигнутог резултата:

Одиграли смо најбољу утакмицу од почетка првенства. Доста ствари за које смо се спремали смо успели да спроведемо. Са Вождовцем смо увек играли динамичне и интересантне утакмице. Прибојавали смо се ове утакмице јер нисмо имали лепа искуства из претходног периода, али смо на време постигли гол и успели да наметнемо нашу игру. Ова победа нам много значи и у наставку првенства очекујем још већи квалитет у игри. Честитам својим играчима на постигнутом резултату и фудбалерима Вождовца на фер и коректној игри.

С друге стране, Братислав Живковић није крио своје разочарење:

Честитам колеги Раставцу на више него заслуженој победи која је могла бити и убедљивија. Не само на победи него и на игри. Од почетка утакмице су били у бољем ритму и играли бољи фудбал од нас. Чињеница је да су нам недостајали неки играчи али не бих се бавио њима. Бавићу се играчима који су данас наступили и мислим да неки, не да неће бити више у саставу екипе, него, неће бити више ни у клубу.

 

ВОЖДОВАЦ : РАДНИЧКИ НИШ 1:4 (0:1)

Београд, 10. септембра. Стадион СПЦ „Вождовац“.
Гледалаца: 500.
Судија: Новица Анђеловски (Качарево).
Стрелци: -0:1 Павков 32. -0:2 Павков 54. -0:3 Мркић 70. -1:3 Лукић 88. – 1:4 Арсић 90.
Жути картони: Путинчанин, Стојановић (Вождовац). Црвени картон: Стојановић (Вождовац) у 75. минуту.

ВОЖДОВАЦ: Милошевић, Синђић, Дражић, Стојановић, Бољевић, Путинчанин, Михајлов, Павловић (од 42. Лукић), Срећковић (од 78. Петровић), Ћирковић, Пузигаћа (од 46. Јешић).

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић, Милош Живковић, Станковић (од 79. Алекса Јовановић), Радивојевић, Станојевић, Крстић (од 46. Булатовић), Арсић, А. Јовановић, Мркић, Павков (од 61. Душан Живковић).


#   Ниш   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Милош Живковић   Милан Раставац   Милош Станојевић   Вождовац ФК  
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима