Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Победа над Вождовцем - трећи тријумф Радничког

rssBookmark and Share

Ниш 11.08.2019. ФК Раднички

Фудбалери Радничког победили су Вождовац са 2:1 у четвртом колу Суперлиге Србије и тако уписали трећи првенствени тријумф. У веома занимљивом и узбудљивом мечу на стадиону Чаир, поготке за домаћи тим дали су Михајловић и Јирка, док је стрелац за госте био Јевтић.

Раднички је у првом полувремену имао више од игре, а теренску иницијативу крунисао је у 34. минуту преко Стефана Михајловића. Центарфор Нишлија добио је употребљив пас од Стојановића и ударцем искоса са десне стране савладао голмана Тркуљу, за 1:0.

Могао је Вождовац до изједначења пет минута касније, али је Николић из слободног ударца уздрмао стативу.

Гости су боље отворили друго полувреме, били су опаснији и постигли гол у 51. минуту. Са леве стране центрирао је Николић, а Јевтић је главом послао лопту у даљи уграо иза немоћног Петровића, за 1:1.

Само 60 секунди касније Николић је имао велику шансу да начини преокрет. Изашао је сам испред Петровића, али је веома лоше шутирао.

Нишки тим је након ове прилике поново преузео иницијативу и казнио промашај Николића у 74. минуту. Голман Петровић је испуцао лопту на центар, Михајловић ју је главом спустио у празан процтор за Јирку, а Словак је у пуном трку претрчао скоро пола терена и рутински матирао Јеврића, за 2:1.

Вождовац је у 87. минуту пропустио најбољу могућу прилику да освоји бод. Лазар Ђорђевић је у свом казненом простору оборио Јевтића, а судија Јовановић показао је на белу тачку. Пенал је извео Нишић, а голман Петровић је сјајно прочитао његову намеру, зауставио му ударац и донео победу Радничком.

РАДНИЧКИ – ВОЖДОВАЦ 2:1 (1:0)

Ниш, 10. августа. Стадион Чаир. Судија: Срђан Јовановић. Стрелци: 1:0 Михајловић 34.-  1:1 Јевтић 51.- 2:1 Јирка 74. Жути картони: Л. Ђорђевић (Раднички), Бошњак (Вождовац).

РАДНИЧКИ: Петровић, Остојић, Л. Ђорђевић, Тодоровски, С. Ђорђевић, Бондаренко, Батровић (од 69. Мелег), Јирка, Ф. Кнежевић (од 55. Томић), Стојановић (од 60. Хаскић), Михајловић.

ВОЖДОВАЦ: Тркуља, Бошњак, Стојчев, Нишић, Ласицкас, Микић, Јевтић, Пуртић, Николић, Красић (од 78. Машовић), Хајдин (од 82. Даничић).

Изјаве тренера

Симо Крунић, Раднички:

- Јако тешка утакмица и желим да честитам и једној и другој екипи. Мислим да смо и ми и они у овом моменту дали оно што можемо. Нисам задовољан како смо трчали вечерас и мислим да је та физичка спрема наш проблем, јер не можемо да одговоримо на све задатке које имамо у току утакмице. Данас смо имали среће да Вождовац у финишу не искористи пенал, па смо освојили три важна бода, али и сада и пре седам дана против Јавора смо физички лоше изгедали и то ће морати да се поправи. Било је тешко време, мучили смо се у појединим фазама меча, али поново понављам дас у играчи дали све оно што тренутно могу. Треба нам више агресије, чврстине и моћи да би били на нивоу на којем желимо. Чини ми се да у екипи имамо превише зналаца, а мало оних фајтера који ће да раде и трче за њих. То ће у наредном периоду морати да се побољша, можда и довођењем још једног фудбалера средине терена.

Радомир Коковић, Вождовац:

- Велико је задовољство играти у овом граду и гостовати Радничком у једној такмичарској утакмици. То је клуб са великом традицијом, са људима који га воле и са дивном публиком која га бодри. Честитам колеги Крунићу и играчима Радничког на победи. Ми смо дошли у Нишу тешкој ситуацији. Десетковани смо повредама и вирусима и нисмо играли у најјачем саставу. Али, били смо храбри, играли смо добро и ја сам поносан на моје играче. Испоштовали су све принципе игре који су од њих тражени. Ово је неугодан пораз за нас, јер сматрам да смо игром заслужили мало више од пораза. Али такав је спорт, ми смо промашили тај пенал и морамо да идемо даље. Тек је четврто коло и мислим да смо на правом путу.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Срђан Јовановић   Вождовац ФК   Симо Крунић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима