Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем за успешне лесковачке спортисте

rssBookmark and Share

Лесковац 29.04.2014. Танјуг

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекао је да су сви успеси лесковачких спортиста, важни не само за њих, већ и за целокупан град

Пријем за успешне лесковачке спортисте

Цветановић је организовао пријем за спортисте клубова са подручја Лесковца који су изборили пласман у виши ранг такмичења и за појединце освајаче медаља на државним такмичењима.

Пријем је организован за косаркаше „Здравља“ који су после 10 година успели да се пласирају у Другу лигу, затим за фудбалере „ Моравац Ориона“ због пласмана у Прву лигу Србије и за освајаче медаља у мачевању и борилачким спортовима.

"Лесковац је дуги низ година стагнирао у спорту, познати и најбољи лесковачки клубови у бившој Југославији у последњој деценији дошли су до најнижег ранга. Сви њихови садашњи успеси, без обзира у којим дисциплинама, важни су не само за спортисте, већ и за град Лесковац. Стање спорта у једној средини је одраз њене организованости, али и њене економске снаге. Ситуација у лесковачком спорту у последњих неколико година била је алармантна“ оценио је Цветановић.

КК Здравље, који се пре 15 година такмичио у најбољој лиги СРЈ, успео је да се пласира у Другу лигу ( некадашњу Прву Б лигу) и да врати гледаоце на трибине.

„Морам да кажем да смо се свих ових година трудили да се вратимо. Било је тешко и требала је финансијска потпора. Главну улогу је одиграла локална самоуправа која нас је финансијски испратила од почетка до краја. Имали смо и подршку навијача који су препознали наш рад. Публика се вратила и она нас у битним утакмицама подржала, тако да смо успели“, казао је Здравља, Драган Арсић.

Кошаркаши Здравља су градоначелнику поклонили дрес и лопту и најавили занимљиве утакмице наредне сезоне у лесковачком Спортском центру "Дубочица“.


#   Лесковац   Горан Цветановић   пријем   спортисти   локална самоуправа
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима