Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za uspešne leskovačke sportiste

rssBookmark and Share

Leskovac 29.04.2014. Tanjug

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da su svi uspesi leskovačkih sportista, važni ne samo za njih, već i za celokupan grad

Prijem za uspešne leskovačke sportiste

Cvetanović je organizovao prijem za sportiste klubova sa područja Leskovca koji su izborili plasman u viši rang takmičenja i za pojedince osvajače medalja na državnim takmičenjima.

Prijem je organizovan za kosarkaše „Zdravlja“ koji su posle 10 godina uspeli da se plasiraju u Drugu ligu, zatim za fudbalere „ Moravac Oriona“ zbog plasmana u Prvu ligu Srbije i za osvajače medalja u mačevanju i borilačkim sportovima.

"Leskovac je dugi niz godina stagnirao u sportu, poznati i najbolji leskovački klubovi u bivšoj Jugoslaviji u poslednjoj deceniji došli su do najnižeg ranga. Svi njihovi sadašnji uspesi, bez obzira u kojim disciplinama, važni su ne samo za sportiste, već i za grad Leskovac. Stanje sporta u jednoj sredini je odraz njene organizovanosti, ali i njene ekonomske snage. Situacija u leskovačkom sportu u poslednjih nekoliko godina bila je alarmantna“ ocenio je Cvetanović.

KK Zdravlje, koji se pre 15 godina takmičio u najboljoj ligi SRJ, uspeo je da se plasira u Drugu ligu ( nekadašnju Prvu B ligu) i da vrati gledaoce na tribine.

„Moram da kažem da smo se svih ovih godina trudili da se vratimo. Bilo je teško i trebala je finansijska potpora. Glavnu ulogu je odigrala lokalna samouprava koja nas je finansijski ispratila od početka do kraja. Imali smo i podršku navijača koji su prepoznali naš rad. Publika se vratila i ona nas u bitnim utakmicama podržala, tako da smo uspeli“, kazao je Zdravlja, Dragan Arsić.

Košarkaši Zdravlja su gradonačelniku poklonili dres i loptu i najavili zanimljive utakmice naredne sezone u leskovačkom Sportskom centru "Dubočica“.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   prijem   sportisti   lokalna samouprava
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima