Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Zvezdice" iz Leskovca najbolje u Srbiji

rssBookmark and Share

Leskovac 03.06.2016. Grad Leskovac

Povodom uspeha koji su postigli na nekoliko poslednjih prestižnih takmičenja u zemlji i inostranstvu, za članove Gradskog dečjeg hora „Zvezdice“ priređen je prijem u Svečanoj sali grada.

"Zvezdice" iz Leskovca najbolje u Srbiji

Na Festivalu dečje horske muzike FEDEHO u Beogradu, Zvezdice su osvojile prvu nagradu za najbolji scenski nastup i prvu nagradu za najbolje izvedenu umetničku kompoziciju,  dok su na Festivalu horova u Valjevu ponele titulu apsolutnog pobednika.

U proteklih mesec dana predstavili su se i značajnim nastupima u Mariboru, kao i na Internacionalnom horskom festivalu Voks Mundi u Temišvaru.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, rekao je na prijemu da su „Zvezdice“ jedan od primera da je Leskovac rasadnik muzičkih talenata i grad koji polako postaje pravi centar muzike i kulture.

-Ulaganjima grada u kulturu nastojimo da kulturnim stvaraocima obezbedimo što bolje uslove za rad, jer znamo da će nam se oni odužiti na najbolji način kroz uspehe koje postižu u zemlji i svetu - kazao je gradonačelnik Cvetanović ističući da je lokalna samouprava i ove godine podržala rad „Zvezdica“ sa 700.000 dinara.

Dirigent Jelena Cvetković, zahvalila se gradonačelniku Cvetanoviću na prijemu i kontinuiranoj podršci koju im pruža lokalna samouprava.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   festival   prijem   hor   lokalna samouprava   Jelena Cvetković   Zvezdice dečji hor  
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima