Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obilazak zadruge „Gradac voće“ kod Leskovca iz programa „500 zadruga u 500 sela“

rssBookmark and Share

Leskovac 18.07.2019. Južna Srbija Info

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas su nakon prezentacije „500 zadruga u 500 sela“ obišli zadrugu „Gradac voće“u Gradašnici.

Obilazak zadruge „Gradac voće“ kod Leskovca iz programa „500 zadruga u 500 sela“

Njih je dočekala direktor zadruge, Milena Mitić, sa svojom porodicom i radnicima.

Gradonačelnik Cvetanović i ministar Krkobabić su obišli zadrugu, upoznali se sa radnicima i na kraju dali izjave za medije.

„Danas se nalazimo u zadruzi „Gradac voće“ jednoj od četiri leskovačke zadruge koja je od Kabineta ministra Krkobabića dobila sredstva za funkcionisanje i rad. Ovom prilikom bih čestitao gospođici Mileni Mitić, direktorki zadruge, na hrabrosti i odlučnosti što je jedna od retkih žena u ovom poslu“ – kazao je u Gradašnici gradonačelnik Cvetanović i dodao da projektom „500 zadruga u 500 sela“ Vlada pokazuje ozbiljnu nameru da zadrugarstvo u Srbiji više ne bude na marginama, dok Grad Leskovac nastoji da u budućem periodu bude primer dobre prakse, što se tiče zadrugarstva.

Ministar Milan Krkobabić je takođe čestitao Mitićevoj na odlučnosti da se upusti u posao i rekao:

„Mladost Srbije je spremna da sačuva srpsko selo. I mi smo spremni da pomognemo. U tome imamo podršku našeg predsednika Aleksandra Vučića, podršku Partijarha srpskog, gospodina Irineja, podršku Srpske akademije nauka i umetnosti. Dragi poljoprivrednici, udružujte se, jer tako možete postići mnogo značajnije rezultate nego sami.“

Milena Mitić, direktorka zadruge „Gradac voće“ se zahvalila na svoj pomoći koju su joj pružili lokalna samouprava i Kabonet ministra Krkobabića i kazala da planira da se vođenjem zadruge bavi dugi niz godina.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   lokalna samouprava   zadruge   Milan Krkobabić   Gradišnica   Gradac voće   500 zadruga u 500 sela
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima