Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички одговорио "Брђанима" из Београда

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2018. ФК Раднички

Поводом најновије изјаве тренера Фудбалског клуба Чукарички Ненада Лалатовића у којој апострофира да је Раднички уз Црвену звезду и Партизан већ обезбедио излазак на међународну сцену, а да се сви остали боре за још једно упражњено место, Фудбалски клуб Раднички и његов шеф стручног штаба Бобан Дмитровић принуђени су да реагују следећим саопштењем...

Фудбалски клуб Раднички је на почетку текуће сезоне поставио јасан такмичарски циљ, а то је пласман у квалификације за Лигу Европе, што би било остварење вишедеценијског сна свих љубитеља фудбала у Нишу и на југу Србије, а наш тим је убедљивом победом против Бачке у прошлом колу коначно дошао на жељено треће место на табели, које гарантује играње на међународној сцени.

-Треће место и 42 бода Раднички је освојио мукотрпним радом и залагањем стручног штаба и самих фудбалера на терену. Подсећамо да се Раднички налази у серији од шест лигашких победа и да је актуелна генерација ушла у анале овог славног клуба, као прва која је у историји везала толико тријумфа у најелитнијем такмичењу у нашој земљи. И поред тога сви у клубу су свесни да најтежи посао тек предстоји, како на самим утакмицама, тако и у играма ван терена, које су очигледно почеле изјавама господина Лалатовића, којег ми из Радничког изузетно ценимо и поштујемо као једног од најталентованијих стручњака у Србији – рекао је Дмитровић.

Иако ми свим срцем желимо да се његова прогноза оствари, морамо да га подсетимо на неке необориве чињенице.

-То што је Раднички боље пласиран од његове екипе последица је, између осталог, и директних мечева два тима, у којима је наш клуб заслужено био бољи. Подсећамо господина Лалатовића да је дуел на Бановом брду завршен без голова, а да је Раднички у Нишу заслужено победио са 1:0. Јасно је да нам следи и окршај у плеј-офу, па ће имати још једну прилику да покажу да су „квалитетнији“ од нас- истакао је стратег Нишлија.

Олако изнесене тврдње да Раднички тобоже има неку протекцију и да је сигуран међу прве три екипе делују забрињавајуће, јер изазивају непотребну тензију и стављају нас у позицију да се правдамо због наших добрих игара.

-Очигледно је да некоме у Београду смета јак Раднички и не само Раднички, већ било ко спреман да на терену угрози београдске „комбинације“, које годинама уназад урушавају српски фудбал. Да ли је наш грех што смо им пореметили договоре и концепције? Да ли је наша грешка што смо направили квалитетну екипу и створили услове да и Ниш коначно види европске утакмице? Да ли је Раднички уздрмао комфор београдске „трамвај лиге“, у којој је годинама морао да заборави бодове још на наплатној рампи Наис? Да ли то Раднички поштеном борбом заузима нечије унапред освојено треће место, па га сада треба провући кроз медијско блато и покварити му атмосферу пред низ значајних мечева- завршио је Дмитровић.

Ово су само нека од питања на које вероватно никада нећемо добити одговор.

Наш одоговор ће са друге стране бити на терену, јер другачије не умемо.

У нади да ће нас сви београдски душебрижници оставити на миру да живимо свој сан, поручујемо им да првенство још траје и да имају довољно времена да нас надиграју на терену и докажу да то фамозно треће место припада њима.

 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Чукарички ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима