Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički odgovorio "Brđanima" iz Beograda

rssBookmark and Share

Niš 24.02.2018. FK Radnički

Povodom najnovije izjave trenera Fudbalskog kluba Čukarički Nenada Lalatovića u kojoj apostrofira da je Radnički uz Crvenu zvezdu i Partizan već obezbedio izlazak na međunarodnu scenu, a da se svi ostali bore za još jedno upražnjeno mesto, Fudbalski klub Radnički i njegov šef stručnog štaba Boban Dmitrović prinuđeni su da reaguju sledećim saopštenjem...

Fudbalski klub Radnički je na početku tekuće sezone postavio jasan takmičarski cilj, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što bi bilo ostvarenje višedecenijskog sna svih ljubitelja fudbala u Nišu i na jugu Srbije, a naš tim je ubedljivom pobedom protiv Bačke u prošlom kolu konačno došao na željeno treće mesto na tabeli, koje garantuje igranje na međunarodnoj sceni.

-Treće mesto i 42 boda Radnički je osvojio mukotrpnim radom i zalaganjem stručnog štaba i samih fudbalera na terenu. Podsećamo da se Radnički nalazi u seriji od šest ligaških pobeda i da je aktuelna generacija ušla u anale ovog slavnog kluba, kao prva koja je u istoriji vezala toliko trijumfa u najelitnijem takmičenju u našoj zemlji. I pored toga svi u klubu su svesni da najteži posao tek predstoji, kako na samim utakmicama, tako i u igrama van terena, koje su očigledno počele izjavama gospodina Lalatovića, kojeg mi iz Radničkog izuzetno cenimo i poštujemo kao jednog od najtalentovanijih stručnjaka u Srbiji – rekao je Dmitrović.

Iako mi svim srcem želimo da se njegova prognoza ostvari, moramo da ga podsetimo na neke neoborive činjenice.

-To što je Radnički bolje plasiran od njegove ekipe posledica je, između ostalog, i direktnih mečeva dva tima, u kojima je naš klub zasluženo bio bolji. Podsećamo gospodina Lalatovića da je duel na Banovom brdu završen bez golova, a da je Radnički u Nišu zasluženo pobedio sa 1:0. Jasno je da nam sledi i okršaj u plej-ofu, pa će imati još jednu priliku da pokažu da su „kvalitetniji“ od nas- istakao je strateg Nišlija.

Olako iznesene tvrdnje da Radnički tobože ima neku protekciju i da je siguran među prve tri ekipe deluju zabrinjavajuće, jer izazivaju nepotrebnu tenziju i stavljaju nas u poziciju da se pravdamo zbog naših dobrih igara.

-Očigledno je da nekome u Beogradu smeta jak Radnički i ne samo Radnički, već bilo ko spreman da na terenu ugrozi beogradske „kombinacije“, koje godinama unazad urušavaju srpski fudbal. Da li je naš greh što smo im poremetili dogovore i koncepcije? Da li je naša greška što smo napravili kvalitetnu ekipu i stvorili uslove da i Niš konačno vidi evropske utakmice? Da li je Radnički uzdrmao komfor beogradske „tramvaj lige“, u kojoj je godinama morao da zaboravi bodove još na naplatnoj rampi Nais? Da li to Radnički poštenom borbom zauzima nečije unapred osvojeno treće mesto, pa ga sada treba provući kroz medijsko blato i pokvariti mu atmosferu pred niz značajnih mečeva- završio je Dmitrović.

Ovo su samo neka od pitanja na koje verovatno nikada nećemo dobiti odgovor.

Naš odogovor će sa druge strane biti na terenu, jer drugačije ne umemo.

U nadi da će nas svi beogradski dušebrižnici ostaviti na miru da živimo svoj san, poručujemo im da prvenstvo još traje i da imaju dovoljno vremena da nas nadigraju na terenu i dokažu da to famozno treće mesto pripada njima.

 


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Čukarički FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima