Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радничком одблокиран рачун

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2017 Мондо

"Реал са Нишаве" дочекаће 24. априла свој 94. рођендан у бољем расположењу, не само због добрих резултата у другом делу сезоне (четири победе и реми до пораза од Партизана), већ и због драстично побољшане финансијске ситуације.

Нишлије након вишемесечног труда и уз велике напоре решиле значајан проблем.
Нишлије након вишемесечног труда и уз велике напоре решиле значајан проблем.

Клуб са "Чаира" више не страхује за егзистенцију, што је у изјави за МОНДО потврдио први човек клуба, председник Ивица Тончев, откривши добре вести:

"Рачун Радничког је након више година коначно одблокиран. Велико ми је задовољство што смо након вишемесечног уложеног труда и рада, баш уочи 94. рођендана, успели да клуб поставимо на здраве основе и спасимо га од финансијске пропасти и гашења", изјавио је Тончев, који је постао председник Радничког 10. децембра.

Тончев је изразио и захвалност граду и широј јавности на подршци.

"Посебно сам захвалан градској власти у Нишу, али и целокупној спортској јавности, која нас је подржала када смо дошли у клуб са идејом да од нишког клуба направимо респектабилан тим, који побеђује. Сматрам да је ово велики успех и резултат огромног напора целокупног руководства да се клуб врати тамо где и припада - у сам врх српског фудбала", додао је први човек Радничког.

Председник нишког клуба подсетио је на затечену ситуацију на "Чаиру" када је са сарадницима преузео Раднички.

"Када смо крајем прошле године дошли у клуб, имали смо лошу стартну позицију, јер смо затекли дуг од скоро два милиона евра и рачун, за који се нико не сећа када је последњи пут био одблокиран, али смо успели да оживимо клуб. Нашим транспарентним радом вратили смо поверење, како повериоца, тако и јавности, а затим смо драстично смањили дуг и на крају одблокирали рачун", застао је Тончев и подвукао:

Раднички из Ниша тренутно заузима шесто место на табели Суперлиге, са 43 освојена бода.

"Ово је још један доказ да једно за другим испуњавамо обећања, која смо дали крајем прошле године и да корак по корак водимо Раднички ка европским такмичењима, где он и припада. Када смо дошли, затекли смо велики дисбаланс када је реч о приходима и расходима. Већина ствари се решавала ад хоц - од утакмице до утакмице, тако да нису биле регулисане ни основне ствари, попут финансирања редара или доктора. Међутим, ми смо увели ред и сада се сав уложени труд показао и на терену. Током прелазног периода, успели смо да залагањем укинемо забрану регистрације због дугова, тако да смо довели важна појачања, која су се у наставку такмичења показала као пун погодак. Људи уложени труд и рад често мере само местом на ранг листи, иако је то само последица свега што се у клубу ради. Зато сам још поноснији што су наши напори брзо постали видљиви, што се може видети и ако се погледа табела".

Тончев је, такође, истакао да "само у Радничком плате 'лежу' на време", најкасније до петог у месецу.

Коментара: 0


#   Ниш   фудбал   Ивица Тончев   Раднички ФК   блокада
@NisRadnicki @
[ Додај коментар ]