Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radničkom odblokiran račun

rssBookmark and Share

07.04.2017. Mondo

"Real sa Nišave" dočekaće 24. aprila svoj 94. rođendan u boljem raspoloženju, ne samo zbog dobrih rezultata u drugom delu sezone (četiri pobede i remi do poraza od Partizana), već i zbog drastično poboljšane finansijske situacije.

Nišlije nakon višemesečnog truda i uz velike napore rešile značajan problem.
Nišlije nakon višemesečnog truda i uz velike napore rešile značajan problem.

Klub sa "Čaira" više ne strahuje za egzistenciju, što je u izjavi za MONDO potvrdio prvi čovek kluba, predsednik Ivica Tončev, otkrivši dobre vesti:

"Račun Radničkog je nakon više godina konačno odblokiran. Veliko mi je zadovoljstvo što smo nakon višemesečnog uloženog truda i rada, baš uoči 94. rođendana, uspeli da klub postavimo na zdrave osnove i spasimo ga od finansijske propasti i gašenja", izjavio je Tončev, koji je postao predsednik Radničkog 10. decembra.

Tončev je izrazio i zahvalnost gradu i široj javnosti na podršci.

"Posebno sam zahvalan gradskoj vlasti u Nišu, ali i celokupnoj sportskoj javnosti, koja nas je podržala kada smo došli u klub sa idejom da od niškog kluba napravimo respektabilan tim, koji pobeđuje. Smatram da je ovo veliki uspeh i rezultat ogromnog napora celokupnog rukovodstva da se klub vrati tamo gde i pripada - u sam vrh srpskog fudbala", dodao je prvi čovek Radničkog.

Predsednik niškog kluba podsetio je na zatečenu situaciju na "Čairu" kada je sa saradnicima preuzeo Radnički.

"Kada smo krajem prošle godine došli u klub, imali smo lošu startnu poziciju, jer smo zatekli dug od skoro dva miliona evra i račun, za koji se niko ne seća kada je poslednji put bio odblokiran, ali smo uspeli da oživimo klub. Našim transparentnim radom vratili smo poverenje, kako poverioca, tako i javnosti, a zatim smo drastično smanjili dug i na kraju odblokirali račun", zastao je Tončev i podvukao:

Radnički iz Niša trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Superlige, sa 43 osvojena boda.

"Ovo je još jedan dokaz da jedno za drugim ispunjavamo obećanja, koja smo dali krajem prošle godine i da korak po korak vodimo Radnički ka evropskim takmičenjima, gde on i pripada. Kada smo došli, zatekli smo veliki disbalans kada je reč o prihodima i rashodima. Većina stvari se rešavala ad hoc - od utakmice do utakmice, tako da nisu bile regulisane ni osnovne stvari, poput finansiranja redara ili doktora. Međutim, mi smo uveli red i sada se sav uloženi trud pokazao i na terenu. Tokom prelaznog perioda, uspeli smo da zalaganjem ukinemo zabranu registracije zbog dugova, tako da smo doveli važna pojačanja, koja su se u nastavku takmičenja pokazala kao pun pogodak. Ljudi uloženi trud i rad često mere samo mestom na rang listi, iako je to samo posledica svega što se u klubu radi. Zato sam još ponosniji što su naši napori brzo postali vidljivi, što se može videti i ako se pogleda tabela".

Tončev je, takođe, istakao da "samo u Radničkom plate 'ležu' na vreme", najkasnije do petog u mesecu.


#   fudbal   Ivica Tončev   Radnički FK   blokada
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima