Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкција стадиона Чаир

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2011. Град Ниш

У Спортском центру Чаир одржана је презентација реконструкције стадиона ''Чаир'' у Нишу у присуству градоначелника Милоша Симоновића и његових сарадника, представника ФК Раднички и великог броја спортских радника. Пројекат су презентовали надлежни из пројектног центра ''Нишпројект''.

Реконструкција стадиона Чаир

За реконструкцију стадиона "Чаир" биће издвојено 925 милиона динара, од чега ће Град и Министарство издвојити по 10%, а остатак ће бити обезбеђен преко кредитне линије Фонда за развој Србије.

Према предвиђеној динамици радова очекује се да реконструкција буде завршена за 270 дана када ће Ниш добити стадион по критеријумима ФИФЕ.

Главним пројектном предвиђена је реконструкција трибине на источној страни за 6966 гледалаца, трибине на јужној и северној страни за 9037 гледалаца као и реконструкција западне трибине за 2154. У последњој фази биће покривене источна, јужна и северна трибина.

Реконструисани стадион моћи ће да прими 18151 гледаоца уз додатне ВИП ложе са 120 места као и ложу за медије са 50 места.

Код улаза гледалаца на стадион предвиђени су аутомати са електронским читачима карата а максимално време изласка гледалаца је 8 минута, док су препоруке ФИФА 10 минута. За све спортске манифестације на стадиону сваки гледалац мора имати своје седиште које је нумерисано а распоред седишта на трибинама задовољава стандарде ФИФА.

Према стандардима ФИФА простор за играче, службена лица и медије биће на истој страни и зато источна трибина као новоизграђена која то омогућује постаје примарна. У новом простору биће смештене свлачионице за оба тима и судије, амбуланте, ВИП ложа са посебним улазом и лифтом, просторије за новинаре и пресс сала, кафе ресторан, просторија за антидопинг контролу, сала за режију и ТВ преносе, као и посебан простор за репортажна кола.

Како то налажу прописи ФИФА, фудбалери ће аутобусима улазити у простор унутар источне трибине, тако да неће бити могућности да играчи имају физички контакт са навијачима. Такође, посебан паркинг унутар трибина планиран је и за возила судија и делегата. ВИП званице ће имати свој подземни паркинг, што омогућава посету и највиших државних званица и гостију.

За играче и службена лица предвиђен је посебан пешачки и улаз за 2 аутобуса за играче. Са паркинг простора улази се у заједнички простор, микс зону, који је повезан са изласком на терен и салом за конференције за новинаре. За играче су предвиђене две исте свлачионице за домаћу и гостујућу екипу.

Простор за антидопинг контролу састоји се од 2 просторије са засебним санитарним блоком. Простор за пружање прве помоћи директно је повезан са микс зоном, односно тереном и паркингом са возилом прве помоћи.

За ВИП посетиоце предвиђен је посебан пешачки и ауто улаз са засебним паркинг простором за путничка возила и овај улаз је преко микс зоне повезан са салом за конференције за новинаре. ВИП ложа има капацитет од 120 места.

За представнике медија предвиђен је посебан улаз са пријемним одељењем где се обавља акредитација свих представника. Медијски блок има сопствени санитарни блок. Из улазног простора прилази се сали за прес конференције која је повезана са микс зоном због интервјуисања такмичара пре и после утакмице. Прес сала може се користити и ван времена одигравања утакмица и такмичења. За новинаре је предвиђена и посебна просторија за рад и слање извештаја са великим бројем телекомуникацијских веза. За фотографе је предвиђена посебна просторија са касетама за смештај и чување опреме. Пројекат предвиђа и место за репортажна кола за ТВ преносе са просторијом за режију. У склопу овог простора налазиће се и кабина за управљање семафором и разгласом и кабине за коментаторе. Салон за медије има мини бар и може се користити и ван утакмица као новинарски клуб. Простор за медије повезан је и са просторијама управе стадиона.

Нишки стадион изграђен је 1963. године и у тај објекат није улагано последњих 30 година. После реконструкције нишки стадион добиће сасвим нови изглед и биће реконструисан по стaндардима ФИФА.

После изградње отворених базена и реконструкције хале ''Чаир'' као и потпуном реконструкцијом стадиона у ''Чаиру'', Ниш ће добити јединствени спортски комплекс. Изградњом свих ових објеката Ниш ће обновити и завршити изградњу комплетне спортске инфраструктуре.


#   Ниш   Чаир   ТВ пренос   свлачионице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима