Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власт у Нишу само кука, а ништа не ради

rssBookmark and Share

Ниш 12.12.2015. Јужна Србија Инфо

"Нишки функционери се у фудбалском клубу "Раднички" гурају за функције, а највише воле да гледају утакмице из ложе.

Власт у Нишу само кука, а ништа не ради

Међутим, љубав према клубу није љубав до последњег динара, како су многи доживели клуб, па је рачун клуба често у блокади, и не остварује се речима него конкретним делима", каже Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу.

Он истиче да само улагање у комуналну инфраструктуру може да донесе бољитак, не само кад је отварање нових радних места и комфор живота наших суграђана у питању, него улагање у спортску инфраструктуру такође може да донесе бољитак, између осталог, и нишког спорта. 

"Ова локална власт само прича празне приче. Од 1999. године, када сам био на челу градске владе, за спорт и фудбал у Нишу ништа није урађено. Када сам био на тој позицији промењен је главни травнати терен, баш у време када је играна пријатељска утакмица са Швајцарском. Када сам био директор Дирекције за изградњу Града донет је Закон о помоћи грађевинској индустрији и на тај начин су са 50 % обезбеђена средства за изградњу стадиона „Чаир“, рађени су спортски објекти, урађен је потпуно нов травнати тепих на помоћном терену, а Ниш је добио по први пут и вештачку траву такође на помоћном терену стадиона „Чаир“, реконструисано „Жељино“ игралиште, урађен главни терен, трибине, кров, свлачионице стадиона „Железничар“, наглашава Јовановић и наставља:

„Помоћни терен је урађен са 90 %, а онда је од челника града заустављена изградња. Помоћни терен „Железничара“ може да користи и „Раднички“, али је као што видимо и он зарастао у коров. Очигледно да ова локална власт само прича, ништа не ради, понављам воле „Раднички“ до последњег динара, а без инфраструктуре и услова за бављење спортом нема ни врхунских резултата“, закључује Јовановић и додаје:

„Разлог за ово је констатација челника Града у медијима да је главни терен на чаисрском стадиону у катастрофалном стању. Не знам шта су чекали, ево већ четири године.“
Милан Ђурђевић, потпредседник градског одбора странке Заједно за Србију у Нишу осврнуо се на потписивање Изјаве о намерама опозиционих странака и синдиката „Слога“ у Нишу.

„Оно што би наша идеја била у тој некој будућој коалицији јесте да промовишемо наше идеје, а то је децентрализација и спуштање нивоа одлучивања грађанима до нивоа месних заједница. Можда то у неком претходном периоду није могло да се деси, али мислимо да је то сада преко потребно. Имамо добре примере, погледајте само Град Шабац где ЗЗС још увек врши власт, нема вишка радника у градској управи, јавно комуналним предузећима и стално се нешто гради. Тај пример желимо да пресликамо на остале локалне самоуправе где бисмо можда у неком обиму учествовали као будућа власт. Такође, сматрамо да има простора за оздрављење јавно комуналних предузећа, Града и општина. Ево, градски челници врше власт већ четири године, а и даље криве друге за своје неуспехе и уништење јавно комуналних предузећа. Кад немате резултате увек вам је неко други крив“, каже Ђурђевић и додаје да је решење проблема у Нишу одговорна, способна и власт која ће имати кадрове који могу да воде одређене послове.

„Ми сматрамо да садашња власт нема такве кадрове и да они вуку град и јавно комунална предузећа све више и више у дубиозу. И на крају што се ЗЗС-а тиче поносни смо на све што смо урадили у претходном периоду вршећи неке функције, није нас срамота, јер иза себе имамо резултате“, закључује потпредседник градског одбора ЗЗС Ниш.


#   Ниш   Чаир   Раднички ФК   Милан ђурђевић   Бранислав Јовановић   Комунална предузећа   градска власт   НПС Народни покрет Србије   критика   Заједно за Србију   спортски објекти   свлачионице
@NisRadnicki @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима