Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Љубав према Радничком до последњег динара"!

rssBookmark and Share

Ниш 23.12.2016. Јужна Србија Инфо

"Човек који је доведен да спасе фудбалски клуб „Раднички, Ивица Тончев, каже за један дневни лист да је у овом клубу, част изузецима, на делу љубав до последњег динара", говори Бранислав Јовановић.

"Љубав према Радничком до последњег динара"!

"Подсећам да сам ја раније говорио о томе како се нишки функционери гурају за функције у „Радничком“, да највише воле да гледају утакмице из ложе, а да љубав према клубу није љубав до последњег динара".

"Дуг „Радничког“, по писању медија износи близу 200 милиона динара“, каже Бранислав Јовановић, председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Он подсећа и да је извршење буџета за изградњу, привреду и пољопривреду за ову годину свега 32 посто, а за спорт, туризам и омладину, где су водећи људи припадници интересних група и кумови локалних функционера, чак 80 посто.

„Спорт су упропастили, фудбал, рукомет, кошарку. Ветарполо клуба нигде нема, његови челници путују на Олимпијаду у Рио де Женеиро, а омладина нам бежи из Ниша у Немачку главом без обзира“, наглашава Јовановић и додаје да је и туризам Нишкој Бањи на самом дну, хотели у распаду, али хостели градских функционера зато одлично раде.

 Јовановић истиче да фудбалски клуб „Раднички“ служи само за отимачину, а да ко то каже гласно добија навијаче овог клуба за непријатеље.

Он каже да од 1999. године, када је био на челу градске владе, за спорт и фудбал у Нишу ништа није урађено.

„Када сам био на тој позицији промењен је главни травнати терен, баш у време када је играна пријатељска утакмица са Швајцарском. Када сам био директор Дирекције за изградњу Града донет је Закон о помоћи грађевинској индустрији и на тај начин су са 50 посто обезбеђена средства за изградњу стадиона „Чаир“, рађени су спортски објекти, урађен је потпуно нов травнати тепих на помоћном терену, а Ниш је добио по први пут и вештачку траву такође на помоћном терену стадиона „Чаир“, реконструисано „Жељино“ игралиште, урађен главни терен, трибине, кров, свлачионице стадиона”, подсећа Јовановић.

 


#   Ниш   Новица Тончев   Раднички ФК   Бранислав Јовановић   НПС Народни покрет Србије   спортски објекти   свлачионице
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима