Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спорт за све: УНИЦЕФ-ов спортско-рекреативни програм за инклузију деце

rssBookmark and Share

Алексинац 07.05.2018. Јужна Србија Инфо

УНИЦЕФ-ов пројекат Спорт за све, чији је циљ инклузија кроз спортско-рекреативне активности, биће спроведен у пет општина: Алексинцу, Прибоју, Ћићевцу и Великој Плани, Суботици.

Спорт за све: УНИЦЕФ-ов спортско-рекреативни програм за инклузију деце

УНИЦЕФ ће око пет милиона динара преусмерити за набавку спортско-рекреативне опреме и унапређење стручних капацитета запослених који се старају о деци са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Овај пројекат се спроводи у сарадњи са удружењима, „Заједно“ из Суботице, Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним особама Прибој, друштвом за развој креативности општина Алексинац, „Окулар“ из Ћићевца и удружењем особа са церабралном и дечијом парализом „Воља за животом“ из Велике Плане. 

Спорт за све се реализује захваљујући средствима која су прикупљена током Телетона „Позови помози“ и финансијској подршци Теленора, Теленор банке и Војвођанске банке.

„У Србији се деца са сметњама у развоју и инвалидитетом налазе међу најмаргинализованијим и најугроженијим члановима друштва. Ова деца се суочавају са непрестаном дискриминацијом, имају мање шансе да остваре право на здравствену заштиту и образовање и веће шансе да доживе насиље, експлоатацију и злостављање, а у односу на децу без сметњи у развоју. То морамо да променимо“, истакао је директор УНИЦЕФ-а у Србији, Мишел Сент-Лот и додао:

„Спорт, рекреација и игра су препознати као важне стратегије за унапређење физичког и менталног здравља деце са сметњама у развоју и инвалидитетом. 

Зато је циљ УНИЦЕФ-а да у општинама широм Србије обезбеди опрему и реквизите за спортско-рекреативне активности, подршку унапређењу стручних капацитета запослених који се старају о овој деци, као и реализацију низа спортских инклузивних манифестација и редовних заједничких спортско-рекреативних активности за децу са и без сметњи у развоју и инвалидитета.“


#   Алексинац   образовање   УНИЦЕФ   Особе са инвалидитетом   инклузија   сметње у развоју   Општина Алексинац
@unicefsrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима