Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сурдулица: Уз трубаче прослављен пласман Радника међу суперлигаше

rssBookmark and Share

Сурдулица 25.05.2015. Спортски журнал

Сурдулица је прославила историјски успех Радника. Прослава је почела у јутарњим сатима у суботу, а Градски стадион је, два сата пре меча са Металцем, био испуњен до последњег места

Фото: М. Рашић, Спортски Журнал
Фото: М. Рашић, Спортски Журнал

Било је гледалаца не само и из Владичиног Хана, Врања, Бујановца, Лесковца, Власотинца, Ниша... Све су увесељавали трубачки оркестри, а капитен Милош Крстић примио је пехар за прво место.

Присуствовали су и ветерани најстаријег клуба из Пчињског округа, а додељене су им захвалнице и признања. Најватренији навијачи „Плава армија”, са терена су ватрометом испратили љубимце.

Атмосфера са стадиона пренела се на градски трг, славило се, певало и играло. Локална самоуправа обезбедила је бика на ражњу, а пиво је точено у великим количинама.

Звезде естраде, Топалко и Љупка Стевић, са оркестром Елвиса Ајдиновића, били су задужени за песму и игру.

Новица Тончев, први човек сурдуличке општине, има велике заслуге за највећи Радников успех. Стрпљиво је са сарадницима склапао мозаик, ишао постепено и круна напорног рада је пласман у одабрано друштво.

- До успеха је довео тимски рад и ово је заслуга свих људи који воле фудбал и спорт у Сурдулици. Интересује ме будућност деце и омладине у граду и морамо да им створимо услове, нећемо стати на овоме, и даље ћемо да инвестирамо у развој спорта. Обећао сам да ћемо до 2016. ући у Супер лигу и то је остварено пре рока. Грађани ће гледати наше великане, а жеља свих је да у блиској будућности играмо и међународне утакмице – истакао је Новица Тончев.

 


#   Сурдулица   фудбал   навијачи   Новица Тончев   локална самоуправа   прво место   Радник ФК   Љупка Стевић   Милош Крстић
@FKRadnik @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима