Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Комшијска провера” без голова

rssBookmark and Share

Ниш 14.11.2015.

Проверу пред наставак првенства, пријатељску, али као праву првенствену утакмицу, одиграли су “комшије” из Сурдулице и Раднички из Ниша.

“Комшијска провера” без голова

Утакмица је завршена без голова 0:0, али са доста изгледних шанси, мало у првом и много више у другом полувремену.

У 22. минуту, Блажић је лепо прошао по десној страни, убацио лопту у средину, пред гол Сурдуличана, али Ашћерић за мало био “кратак”.

У 35. минуту, Ашћерић је лепо примио лопту на груди и из окрета добро шутирао, али непрецизно и лопта је завршила поред леве стативе голмана Радника.

Најбоља шанса за домаће, у првом полувремену, је виђена у 45. минуту. Мркић је као руком, у срцу шеснаестерца пронашао Милоша Крстића, који добро шутирао, али је голман Грујичић одлично реаговао, и одбранио шут Крстића.

У другом полувремену, у 48. минуту, након гужве у казненом простору гостију, лопта је дошла до Апостоловића који пласирао лопту у леви горњи угао Грујичића, али је замало био непрецизан и лопта је прелетела преко гола.

У 51. минуту, играч Радника Сурака, је одузео лопту неопрезном Мршевићу, изашао “очи у очи” са голманом Радничког, Јовановићем, али је шутирао поред гола.

Играо се 63. минут, када је после изведеног корнера,на одбијену лопту натрчао Дарко Булатовић и јако и прецизно упутио шут ка голу Радника, али је Грујичић крајњим напором успео да сачува своју мрежу. Минут касније, слична ситуација пред голом Радника, исти актери, али опет без лопте у мрежи гостију, само корнер.

До краја утакмице су се ређале прилике Радничког, али осим мреже са горње стране гола и пречке, нападачи Радничког нису успели да постигну више.

Гости су се определили на угрожавање гола Радничког из “контри” , а најбољу шансу за то су имали у 68. минуту, када је Овусу затресао пречку Ацка Јовановића.

Провера за Раднички, пред недељни дерби са Црвеном Звездом, је послужила да тренер Раставац разреши дилеме око могућих решења за позиције првотимаца који неће бити на располагању за ову утакмицу.

Утакмица са Црвеном Звездом се игра у недељу од 17,00 часова на “Чаиру”.

 

Стадион “Чаир” Ниш, гледалаца око 450

РАДНИЧКИ НИШ (прво полувреме): А.Јовановић, Живковић, Радош Булатовић, Лакић-Пешић, Мршевић, Томић, Милош Крстић, Блажић, Мркић, Ашћерић, Александар Јовановић,
(друго полувреме): А.Јовановић, Мијоков, Живковић, Мршевић, Дарко Булатовић, Богдановић, Марјановић, Милош Крстић (Петар Крстић од 63. мин), Озер (Лазар Митровић), Пејчић, Апостоловић.

РАДНИК: Грујичић, Ђорђевић, Миловановић, Станковић (Сурака Закариа од 15. мин), Филип Стојановић, Арсић, Славиша Стојановић, Томић, Путничанин, Ћулум.
У другом полувремену су играли од 46. минута Крстић, Мирковић, Пејчић, Стаматовић, Марковић, Никола Стојановић, Овусу.

СУДИЈА: Грујић Данило


#   Ниш   Сурдулица   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Александар Јовановић   Никола Стојановић   Радник ФК   Славиша Стојановић   Милош Крстић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @FKRadnik @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима