Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без "Роштиљијаде" у Лесковцу - "мајстори" пљескавицом од 30 килограма обележили фестивал хране

rssBookmark and Share

Лесковац 29.08.2020. Јужна Србија Инфо

Због актуелне епидемиолошке ситуације 31. Роштиљијада ове године неће бити одржана, али је вечерас у дворишту Шоп Ђокићеве куће уз традиционалне звуке трубе приређен кратки осврт на овај својеврсни лесковачки бренд у оквиру којег је испечена пљескавица од око 30 кг која је касније подељена пролазницима.

Без "Роштиљијаде" у Лесковцу - "мајстори" пљескавицом од 30 килограма обележили фестивал хране

Добро познати пријатни мирис дима и роштиља, врсни мајстори и звук блех оркестра вратили су присутне у прошлост и подсетила колико је Роштиљијада значајна за читав Лесковац. 

Неколицина пролазника је радознало посматрала окретање пљескавице уживајући у призору у нади да ће следеће године бити одржана она права, велика и надалеко позната манифестација. 

Присутним медијским екипама се у име локалне самоуправе обратила заменица градоначелника Лесковца Ана Јанковић Стојановић која је истакла да је Лесковац препознатљив по укусној храни и највећем фестивалу роштиља на Балкану:

„Јесен у Лесковцу не може да почне без мириса роштиља који се шири, без обарања рекорда за припремање највеће пљескавице, без препуног шеталишта, шаренила, концерата највећих музичких звезда".

Директор Туристичке организације Небојша Коцић, захвалио се локалној самоуправи и градоначелнику Цветановићу на свесрдној подршци Роштиљијади, као својеврсном бренду града Лесковца:

„Роштиљијада је најзначајнија привредно-туристичка манифестација за град Лесковац, како због неколико стотина хиљада туриста и посетилаца, тако и због промоције Лесковца као туристички привлачне дестинације, као потенцијално тржиште за привреднике и улагаче и због промоције лесковачког роштиља, једног од најзначајнијих брендова југа Србије. Нажалост, како Роштиљијаде нема, хоћемо да на овај, више него скроман начин, подсетимо јавност шта је ова манифестација значила и да искажемо наду да ћемо идуће године, у здрављу, радости и весељу уживати у укусима роштиља и богатом забавном програму.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Роштиљијада   Туристичка организација Лесковца   гастро туризам   Небојша Коцић   Коронавирус   Роштиљијада 2020
@CvetanovicG @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима