Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лепа Брена промовише 30. јубиларну Роштиљијаду

rssBookmark and Share

Лесковац 23.08.2019. Јужна Србија Инфо

У хотелу "Crowne Plaza" у Београду, јуче је одржана промоција јубиларне 30. Роштиљијаде. Догађају је присуствовала и Лепа Брена, чијим концертом ће бити отворена предстојећа Роштиљијада, Ђуле из Групе Ван Гог и Миша Алексић из групе Рибља Чорба који наступају треће вечери ове манифестације

Лепа Брена промовише 30. јубиларну Роштиљијаду

Промоцији су присуствовали градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић, директор Апатинске Пиваре Владимир Новаковић, регионални директор компанија Кока Кола и Роса Иван Јефтић.

На почетку промоције обратио се градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је казао како је Лесковац некада био познат као мали Манчестер, град текстила и козметике, као и да су специјалитети са роштиља и аутентичност мириса и укуса, били и остали до дана данашњег ипак једно од најпознатијих обележја града.

„Након три деценије постојања Роштиљијада је постала манифестација светских размера. Она поставља Лесковац на врх туристичке понуде Србије. Крај августа је период препознатљив по њој она је бренд на који су поносни сви Лесковчани. Захваљујући овом великом ресторану на отвореном Лесковац се препознаје као град са душом, град мерака и богатства мириса и укуса. Град Лесковац тежи да очува традицију, да негује оно што је добро и по чему смо препознатљиви, али и да постојеће манифестације из године у годину унапређује и гради нове прилике за промоцију читавог краја. Зато је Роштиљијада из године у годину све боља и величанственија“ – рекао је градоначелник Цветановић и позвао све да буду гости на Роштиљијади, као и свима који су присуствовали промоцији.

Лепа Брена је истакла да мисли да ће са својим колегама које наступају на овогодишњој Роштиљијади направити дружење и концерте за памћење и поручила:„30. јубиларна Роштиљијада се ради са озбиљним професионалцима из Лесковца и свима онима који добро раде свој посао. Биће ми велика част и задовољство да певам и да се забављам и верујем да ће у Лесковац доћи бројни гости из суседених земаља и да ће посета бити рекордна. Град Лесковац је показао да је добар домаћин и да је постао велики и озбиљан туристички град.“

Директор ТОЛ-а Небоја Коцић је рекао да се осећа поносно и да је ове године труд уложен у реализацију богатог програма и говорио о техничким карактеристикама манифестације.

„Ове године истиче се квалитет бине, са најбољим осветљењем и разгласном, у складу са извођачиума који наступају. Приритет нам је да сви буду задовољни и да оправдамо очекивања наших гостију“ – истакао је Коцић.

Владимир Новаковић, генерални директор Апатинске пиваре, генералног спонзора манифестације данас је на промоцији поручио да лесковачка Роштиљијада постаје највећа гурманска манифестација у региону и казао да су поносни што је њихов највећи бренд, Јелен пиво, од прошле године спонзор Роштиљијаде.

„Јелен пиво и Роштиљијада су симболи квалитета и традиције“ – нагласио је он и додао да сви грађани од ове године имају могућност да конзумирају пиво са персонализованом етикетом која поносом носи име Града Лесковца.

Иван Јефтић, регионални директор компанија Кока кола и Роса, такође генералног спонзора Роштиљијаде, данас је поручио да је ова компанија поносна што је партнер манифестације која је један од најбољих симбола југа Србије и која ово поднебље представља као добре домаћине, гостољубиве људе и врхунске гастрономске зналце.

„Кока кола систем је импресиониран верношћу, традицији и рецептурама са југа Србије“ казао је Јефтић и додао да је ова компанија покренула кампању „Стижемо са југа“ која треба да помогне предузетницима овог дела Србије.

Миша Алексић из групе Рибља Чорба је поделио одушевљење својих колега и истакао да је члановима ове групе велико задовољство што ће свирати на Роштиљијади и рекао:

„Лесковачка публика је позната као врло ватрена, они све песме певају од почетка до краја, што се ретко где дешава. Свираћемо све саме хитове у Лесковцу, као и четири нове песме.“

Звонимир Ђукић – Ђуле, фронтмен групе Ван Гог поздравио је све присутне и своје колеге који су присуствовали промоцији.

„Лесковац је темперамент, град је посебан, има посебност којом одише, а то је један природни однос и природно понашање према људима који дођу са стране. Ван Гог је спремио добар концерт и надамо се да ће уживати у нашој досад“ – нашалио се Ђуле и изразио велико задовољство поводом предстојећег наступа у Лесковцу.

Овогодишња, јубиларна 30. Роштиљијада одржава се од 26. августа до 1. Септембра 2019. године.

Организатори су Град Лесковца и Туристичка организација Лесковца, суорганизатор Мелос естрада.

На овогодишњој Роштиљијади наступиће Лепа Брена, Црвена Јабука, Рибља Чорба и Ван Гог, Харис Џиновић, Ацо Пејовић и Северина.


#   Лесковац   Горан Цветановић   концерт   Роштиљијада   забава   Туристичка организација Лесковца   гастро туризам   Небојша Коцић   Роштиљијада 2019   Лепа Брена   Харис Џиновић
@CvetanovicG @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима