Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lepa Brena promoviše 30. jubilarnu Roštiljijadu

rssBookmark and Share

Leskovac 23.08.2019. Južna Srbija Info

U hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu, juče je održana promocija jubilarne 30. Roštiljijade. Događaju je prisustvovala i Lepa Brena, čijim koncertom će biti otvorena predstojeća Roštiljijada, Đule iz Grupe Van Gog i Miša Aleksić iz grupe Riblja Čorba koji nastupaju treće večeri ove manifestacije

Lepa Brena promoviše 30. jubilarnu Roštiljijadu

Promociji su prisustvovali gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić, direktor Apatinske Pivare Vladimir Novaković, regionalni direktor kompanija Koka Kola i Rosa Ivan Jeftić.

Na početku promocije obratio se gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je kazao kako je Leskovac nekada bio poznat kao mali Mančester, grad tekstila i kozmetike, kao i da su specijaliteti sa roštilja i autentičnost mirisa i ukusa, bili i ostali do dana današnjeg ipak jedno od najpoznatijih obeležja grada.

„Nakon tri decenije postojanja Roštiljijada je postala manifestacija svetskih razmera. Ona postavlja Leskovac na vrh turističke ponude Srbije. Kraj avgusta je period prepoznatljiv po njoj ona je brend na koji su ponosni svi Leskovčani. Zahvaljujući ovom velikom restoranu na otvorenom Leskovac se prepoznaje kao grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa. Grad Leskovac teži da očuva tradiciju, da neguje ono što je dobro i po čemu smo prepoznatljivi, ali i da postojeće manifestacije iz godine u godinu unapređuje i gradi nove prilike za promociju čitavog kraja. Zato je Roštiljijada iz godine u godinu sve bolja i veličanstvenija“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović i pozvao sve da budu gosti na Roštiljijadi, kao i svima koji su prisustvovali promociji.

Lepa Brena je istakla da misli da će sa svojim kolegama koje nastupaju na ovogodišnjoj Roštiljijadi napraviti druženje i koncerte za pamćenje i poručila:„30. jubilarna Roštiljijada se radi sa ozbiljnim profesionalcima iz Leskovca i svima onima koji dobro rade svoj posao. Biće mi velika čast i zadovoljstvo da pevam i da se zabavljam i verujem da će u Leskovac doći brojni gosti iz susedenih zemalja i da će poseta biti rekordna. Grad Leskovac je pokazao da je dobar domaćin i da je postao veliki i ozbiljan turistički grad.“

Direktor TOL-a Neboja Kocić je rekao da se oseća ponosno i da je ove godine trud uložen u realizaciju bogatog programa i govorio o tehničkim karakteristikama manifestacije.

„Ove godine ističe se kvalitet bine, sa najboljim osvetljenjem i razglasnom, u skladu sa izvođačiuma koji nastupaju. Priritet nam je da svi budu zadovoljni i da opravdamo očekivanja naših gostiju“ – istakao je Kocić.

Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, generalnog sponzora manifestacije danas je na promociji poručio da leskovačka Roštiljijada postaje najveća gurmanska manifestacija u regionu i kazao da su ponosni što je njihov najveći brend, Jelen pivo, od prošle godine sponzor Roštiljijade.

„Jelen pivo i Roštiljijada su simboli kvaliteta i tradicije“ – naglasio je on i dodao da svi građani od ove godine imaju mogućnost da konzumiraju pivo sa personalizovanom etiketom koja ponosom nosi ime Grada Leskovca.

Ivan Jeftić, regionalni direktor kompanija Koka kola i Rosa, takođe generalnog sponzora Roštiljijade, danas je poručio da je ova kompanija ponosna što je partner manifestacije koja je jedan od najboljih simbola juga Srbije i koja ovo podneblje predstavlja kao dobre domaćine, gostoljubive ljude i vrhunske gastronomske znalce.

„Koka kola sistem je impresioniran vernošću, tradiciji i recepturama sa juga Srbije“ kazao je Jeftić i dodao da je ova kompanija pokrenula kampanju „Stižemo sa juga“ koja treba da pomogne preduzetnicima ovog dela Srbije.

Miša Aleksić iz grupe Riblja Čorba je podelio oduševljenje svojih kolega i istakao da je članovima ove grupe veliko zadovoljstvo što će svirati na Roštiljijadi i rekao:

„Leskovačka publika je poznata kao vrlo vatrena, oni sve pesme pevaju od početka do kraja, što se retko gde dešava. Sviraćemo sve same hitove u Leskovcu, kao i četiri nove pesme.“

Zvonimir Đukić – Đule, frontmen grupe Van Gog pozdravio je sve prisutne i svoje kolege koji su prisustvovali promociji.

„Leskovac je temperament, grad je poseban, ima posebnost kojom odiše, a to je jedan prirodni odnos i prirodno ponašanje prema ljudima koji dođu sa strane. Van Gog je spremio dobar koncert i nadamo se da će uživati u našoj dosad“ – našalio se Đule i izrazio veliko zadovoljstvo povodom predstojećeg nastupa u Leskovcu.

Ovogodišnja, jubilarna 30. Roštiljijada održava se od 26. avgusta do 1. Septembra 2019. godine.

Organizatori su Grad Leskovca i Turistička organizacija Leskovca, suorganizator Melos estrada.

Na ovogodišnjoj Roštiljijadi nastupiće Lepa Brena, Crvena Jabuka, Riblja Čorba i Van Gog, Haris Džinović, Aco Pejović i Severina.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   koncert   Roštiljijada   zabava   Turistička organizacija Leskovca   gastro turizam   Nebojša Kocić   Roštiljijada 2019   Lepa Brena   Haris Džinović
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima