Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bez "Roštiljijade" u Leskovcu - "majstori" pljeskavicom od 30 kilograma obeležili festival hrane

rssBookmark and Share

Leskovac 29.08.2020. Južna Srbija Info

Zbog aktuelne epidemiološke situacije 31. Roštiljijada ove godine neće biti održana, ali je večeras u dvorištu Šop Đokićeve kuće uz tradicionalne zvuke trube priređen kratki osvrt na ovaj svojevrsni leskovački brend u okviru kojeg je ispečena pljeskavica od oko 30 kg koja je kasnije podeljena prolaznicima.

Bez "Roštiljijade" u Leskovcu - "majstori" pljeskavicom od 30 kilograma obeležili festival hrane

Dobro poznati prijatni miris dima i roštilja, vrsni majstori i zvuk bleh orkestra vratili su prisutne u prošlost i podsetila koliko je Roštiljijada značajna za čitav Leskovac. 

Nekolicina prolaznika je radoznalo posmatrala okretanje pljeskavice uživajući u prizoru u nadi da će sledeće godine biti održana ona prava, velika i nadaleko poznata manifestacija. 

Prisutnim medijskim ekipama se u ime lokalne samouprave obratila zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović koja je istakla da je Leskovac prepoznatljiv po ukusnoj hrani i najvećem festivalu roštilja na Balkanu:

„Jesen u Leskovcu ne može da počne bez mirisa roštilja koji se širi, bez obaranja rekorda za pripremanje najveće pljeskavice, bez prepunog šetališta, šarenila, koncerata najvećih muzičkih zvezda".

Direktor Turističke organizacije Nebojša Kocić, zahvalio se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću na svesrdnoj podršci Roštiljijadi, kao svojevrsnom brendu grada Leskovca:

„Roštiljijada je najznačajnija privredno-turistička manifestacija za grad Leskovac, kako zbog nekoliko stotina hiljada turista i posetilaca, tako i zbog promocije Leskovca kao turistički privlačne destinacije, kao potencijalno tržište za privrednike i ulagače i zbog promocije leskovačkog roštilja, jednog od najznačajnijih brendova juga Srbije. Nažalost, kako Roštiljijade nema, hoćemo da na ovaj, više nego skroman način, podsetimo javnost šta je ova manifestacija značila i da iskažemo nadu da ćemo iduće godine, u zdravlju, radosti i veselju uživati u ukusima roštilja i bogatom zabavnom programu.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Roštiljijada   Turistička organizacija Leskovca   gastro turizam   Nebojša Kocić   Koronavirus   Roštiljijada 2020
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima