Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сокобања добила најмодернију Летњу позорницу у региону

rssBookmark and Share

Сокобања 22.01.2020. Јужна Србија Инфо

Принцеза бањског туризма Сокобања, од данас поседује једну од најмодернијих отворених сцена за извођење културно-уметничких догађаја у региону.

Сокобања добила најмодернију Летњу позорницу у региону

Изградња Мултифукнционалог објекта „Летња позорница „Врело“, је завршена. На месту старе летње позорнице, чији су капацитети и техничке могућности биле превазиђене у сваком смислу, изграђен је Мултифукнционални објекат „Летња позорница Врело“ Главни делови новог објекта су две сецне, велика, са 1.500 седећих места и мала, са 600 места.

Објекат је пројектован и изведен тако да поседује услове за одржавање најзахтевнијих догађаја, да буде у функцији и током дана, као место за одмор и опуштање, садржи угоститељски објекат са летњом баштом, слапове и мала језера, која ће бити у функцији од априла до новембра, као и мобилијар за одмор и рекреацију. Највеће језеро биће током зимскх месеци у функцији клизалишта. Амбијент ће пружити потпуни ужитак, након протека потребног периода за развој зелених површина, декоративних садница и дрвореда.

„Бекстејџ“ Велике сцене, односно капацитети позорнице су организовани на тај начин да омогућавају све услове за припрему извођача за најкопликованије наступе и перформансе.

У средини комплекса налази се Взиторски центр, чије ће опремање бити изведено у наредном периоду. Туристичка организација Сокобања и Општина Сокобања отпочеће процедуру техничког пријема и неопходног опремања објеката у комплексу, у циљу њиховог стављања у функцију на пролеће ове године.

Сви културнои и уметнички догађаји у организацији Туристичке организације Сокобања у овој сеони, одржаће се у комплексу МФК „Врело“.

ТОСБ планирала значајно унапређење традиционалних манифестацја, али и одржавање нових догађаја, посебно манифестација намењених младима.

Изградњу овог јединственог објекта у Србији финансирала је Општина Сокобања, а кофинансирала Влада Републике Србије, из средстава субвенција Мнистарства трговине,туризма и телекомуникација.ЈП „Зеленеило“, Сокобања, изводи радове на радове на рекнструкцији Врелске улице, који су у завршној фази.


#   Сокобања   Врело   летња позорница   Туристичка организација Сокобања   Летња позорница Врело
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима