Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sokobanja dobila najmoderniju Letnju pozornicu u regionu

rssBookmark and Share

Sokobanja 22.01.2020. Južna Srbija Info

Princeza banjskog turizma Sokobanja, od danas poseduje jednu od najmodernijih otvorenih scena za izvođenje kulturno-umetničkih događaja u regionu.

Sokobanja dobila najmoderniju Letnju pozornicu u regionu

Izgradnja Multifukncionalog objekta „Letnja pozornica „Vrelo“, je završena. Na mestu stare letnje pozornice, čiji su kapaciteti i tehničke mogućnosti bile prevaziđene u svakom smislu, izgrađen je Multifukncionalni objekat „Letnja pozornica Vrelo“ Glavni delovi novog objekta su dve secne, velika, sa 1.500 sedećih mesta i mala, sa 600 mesta.

Objekat je projektovan i izveden tako da poseduje uslove za održavanje najzahtevnijih događaja, da bude u funkciji i tokom dana, kao mesto za odmor i opuštanje, sadrži ugostiteljski objekat sa letnjom baštom, slapove i mala jezera, koja će biti u funkciji od aprila do novembra, kao i mobilijar za odmor i rekreaciju. Najveće jezero biće tokom zimskh meseci u funkciji klizališta. Ambijent će pružiti potpuni užitak, nakon proteka potrebnog perioda za razvoj zelenih površina, dekorativnih sadnica i drvoreda.

„Bekstejdž“ Velike scene, odnosno kapaciteti pozornice su organizovani na taj način da omogućavaju sve uslove za pripremu izvođača za najkoplikovanije nastupe i performanse.

U sredini kompleksa nalazi se Vzitorski centr, čije će opremanje biti izvedeno u narednom periodu. Turistička organizacija Sokobanja i Opština Sokobanja otpočeće proceduru tehničkog prijema i neophodnog opremanja objekata u kompleksu, u cilju njihovog stavljanja u funkciju na proleće ove godine.

Svi kulturnoi i umetnički događaji u organizaciji Turističke organizacije Sokobanja u ovoj seoni, održaće se u kompleksu MFK „Vrelo“.

TOSB planirala značajno unapređenje tradicionalnih manifestacja, ali i održavanje novih događaja, posebno manifestacija namenjenih mladima.

Izgradnju ovog jedinstvenog objekta u Srbiji finansirala je Opština Sokobanja, a kofinansirala Vlada Republike Srbije, iz sredstava subvencija Mnistarstva trgovine,turizma i telekomunikacija.JP „Zeleneilo“, Sokobanja, izvodi radove na radove na reknstrukciji Vrelske ulice, koji su u završnoj fazi.


#   Sokobanja   Vrelo   letnja pozornica   Turistička organizacija Sokobanja   Letnja pozornica Vrelo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima