Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

35 година нишког аеродрома "Константин Велики"

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2021. Јужна Србија Инфо

Данас је повод постојања и рада аеродрома "Константин Велики" у Официрском дому одржана пригодна свечаност уз доделу плакета значајним институцијама и појединцима који су помогли развој једине домаће ваздушне луке.

35 година нишког аеродрома "Константин Велики"

"Прошлост нашег нишког аеродрома била је турбулента, успони, падови, бомбардовање, али и протести. Улагања Републике, допринеће већем обиму саобраћаја што јесте наш циљ. Заједно са ресорним министраством радимо на пројекту изградње нове зграде и торња. Планирамо уређење целокупног аеродрома, проширење платформе за прихват већег броја авиона и санација слетне стазе која је задњи пут рађена још 2002., изјавио је Михајло Здравковић директор "Аеродрома Србије".

"Прошло је 35 година од када су полетели авиони са путницима са писте „Константина Великог“. Рекла сам, обраћајући се руководству ПД „Аеродроми Србије“ и високим званицама на обележавању годишњице где сам у име Града Ниша примила плакету, да је датум отварања аеродрома историјска прекретница у развоју нашег града", изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Соторовски је додала да је нишки аеродром повезан са светским аеродромима, ауто-путевима, ускоро и модерном железницом захваљујући највишем државном руководству.

Недавно је, како сам истакла, председник Александар Вучић рекао да је Ниш за Србију јако важан, да је велика раскрсница путева не само Србије већ и овог дела Европе. Такве шансе се не пропуштају. Оне се на најбољи начин користе када радимо заједно као тим. Честитајући годишњицу, упознала сам присутне да се и данас заједно са директором ПД „Аеродроми Србија“ боримо да Ниш добије важне авио-линије до Шарм ел Шеика, Истанбула и Москве.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Михајло Здравковић   аеродром Константин Велики
#GradonacelnicaN @NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима