Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Адвокату штрајкбрехеру три године суспензије

rssBookmark and Share

20.04.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Дисциплински суд Адвокатске коморе у Нишу изрекао је Драгану Дозету из тог града дисциплинску меру брисања из именика адвоката у трајању од три године, јер се није прикључио протесту својих колега.

Драган Дозет, Фото НТВ
Драган Дозет, Фото НТВ

Дисциплински суд је констатовао да се Дозет оглушио на одлуку Адвокатске коморе Србије (АКС) и није поштовао упутство о обустави рада адвоката које је издала АКС.

Џунићу "само" година
Нишком адвокату Бобану Џунићу изречена је раније мера брисања из именика адвоката на период од једне године, а и он је новинарима рекао да ће се на такву одлуку жалити.

 Дозет је у изјави Танјугу рекао да ће се жалити на одлуку Дисциплинског суда у Нишу Адвокатској комори, а уколико она буде потврдила првостепену одлуку да ће повести управни спор и тражити привремену меру да може да настави да се бави адвокатуром до окончања тог спора.

Дозет сматра да му је било угрожено уставно право на рад и да нико није могао да га на силу натера на обуставу ако он сам није пристајао на такав вид протеста.

Он се посебно залагао током протеста да адвокати морају да поступају у кривичним предметима у којима је одбрана обавезна.

Њему се замера не само што је радио током штрајка адвоката, већ и што је својим изјавама медијима, како се наводи, нанео штету адвокатури, њеној самосталности и независности.

Дозет напомиње да самосталност и независност адвокатуре извире из самосталности и незавиосности адвоката као појединца, па ако нема самосталности и независности за појединца нема је и за адвокатуру.

 


#   адвокат   Бобан Џунић   адвокатска комора   Драган Дозет   штрајк адвоката
@DzunicBoban @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима