Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Алексинац: Проглашена ванредна ситуација

rssBookmark and Share

Алексинац 05.01.2016.

На данас одржаној ванредној седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Алексинац због снежних наноса, и то у Мозгову, Брадарцу и Преконозима.

Главна улица у Алексинцу Фото Д. Остојић
Главна улица у Алексинцу Фото Д. Остојић

И поред тога што претходних дана дежурне службе јавних комуналних предузећа раде непрекидно и са максималним капацитетима, јучерашње обилне снежне падавине направиле су додатни проблем, и оставиле становнике ова три насеља одсеченим. Проглашењем ванредне ситуације на територији ових насеља биће омогућено ангажовање додатне механизације на рашчишћавању путева до ових места.

Штаб за ванредне ситуације Фото општина Алексинац

„Због велике територије, у оваквим ситуацијама имамо додатни проблем стићи до свих удаљених крајева и свих становника општине Алексинац. Задовољан сам ангажовањем јавних служби на рашчишћавању снежних наноса на путевима, због чега, иако отежано, саобраћај функционише у највећем делу Општине. Иако је пут до Мозгова био рашчишћен, јуче је због нових падавина и јаког ветра он поново непроходан. Очекујемо да у најкраћем могућем року, по могућству још данас, обезбедимо прилаз до Мозгова, Брадарца и Преконоза“ - истакао је Чедомир Ракић, заменик председника општине Алексинац.

Осим тога, на седници је апеловано на све становнике града Алексинца да без преке потребе не седају у своје аутомобиле, као и да их по могућству остављају даље од коловоза, како би се избегле опасне ситуације и стварање саобраћајних загушења.

Главна улица у Алексинцу Фото Д. Остојић

Саопштење ДС Алексинац: Захтевамо оставке надлежних

Поводом реакције надлежних огласио се и Општински одбор Демократске странке у Алексинцу. Следи њихово саопштење.

Снег који је пао изазвао је колапс у општини Алексинац.

Најоштрије осуђујемо понашање надлежних у општини Алексинац, јер су дозволили да, и после 24 часа, путеви остану неочишћени.

Најмање што треба да ураде јесте да поднесу оставке, јер су показали своју неспособност.

Читава села су остала одсечена од света, путеви у Алексинцу непроходни, па постављам питање како ће људи који иду на посао, или желе у болницу или не дај Боже шта ако некоме позли, како ће и где хитна помоћ доћи?

Шта је са пословним људима који имају озбиљну производњу, или трговцима који треба да приме или пошаљу робу.

Зар Дирекција града са 500.000.000 динара буџета није способна да реши проблем? Кога је то снег изненадио баш у време зиме?

Један дан снега је довољан био да покаже све трагове неспремне и неспособне власти.

Срамота!

Бобан Ранђеловић председник ОО ДС Алексинац

Алексиначке вести


#   Алексинац   ДС   Хитна помоћ   саобраћај   општина   Мозгово   Бобан Ранђеловић   снег   Чедомир Ракић   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   Општински одбор   Дирекција   Општина Алексинац   Брадарац   Преконози
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима