Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinac: Proglašena vanredna situacija

rssBookmark and Share

Aleksinac 05.01.2016.

Na danas održanoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Aleksinac zbog snežnih nanosa, i to u Mozgovu, Bradarcu i Prekonozima.

Glavna ulica u Aleksincu Foto D. Ostojić
Glavna ulica u Aleksincu Foto D. Ostojić

I pored toga što prethodnih dana dežurne službe javnih komunalnih preduzeća rade neprekidno i sa maksimalnim kapacitetima, jučerašnje obilne snežne padavine napravile su dodatni problem, i ostavile stanovnike ova tri naselja odsečenim. Proglašenjem vanredne situacije na teritoriji ovih naselja biće omogućeno angažovanje dodatne mehanizacije na raščišćavanju puteva do ovih mesta.

Štab za vanredne situacije Foto opština Aleksinac

„Zbog velike teritorije, u ovakvim situacijama imamo dodatni problem stići do svih udaljenih krajeva i svih stanovnika opštine Aleksinac. Zadovoljan sam angažovanjem javnih službi na raščišćavanju snežnih nanosa na putevima, zbog čega, iako otežano, saobraćaj funkcioniše u najvećem delu Opštine. Iako je put do Mozgova bio raščišćen, juče je zbog novih padavina i jakog vetra on ponovo neprohodan. Očekujemo da u najkraćem mogućem roku, po mogućstvu još danas, obezbedimo prilaz do Mozgova, Bradarca i Prekonoza“ - istakao je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine Aleksinac.

Osim toga, na sednici je apelovano na sve stanovnike grada Aleksinca da bez preke potrebe ne sedaju u svoje automobile, kao i da ih po mogućstvu ostavljaju dalje od kolovoza, kako bi se izbegle opasne situacije i stvaranje saobraćajnih zagušenja.

Glavna ulica u Aleksincu Foto D. Ostojić

Saopštenje DS Aleksinac: Zahtevamo ostavke nadležnih

Povodom reakcije nadležnih oglasio se i Opštinski odbor Demokratske stranke u Aleksincu. Sledi njihovo saopštenje.

Sneg koji je pao izazvao je kolaps u opštini Aleksinac.

Najoštrije osuđujemo ponašanje nadležnih u opštini Aleksinac, jer su dozvolili da, i posle 24 časa, putevi ostanu neočišćeni.

Najmanje što treba da urade jeste da podnesu ostavke, jer su pokazali svoju nesposobnost.

Čitava sela su ostala odsečena od sveta, putevi u Aleksincu neprohodni, pa postavljam pitanje kako će ljudi koji idu na posao, ili žele u bolnicu ili ne daj Bože šta ako nekome pozli, kako će i gde hitna pomoć doći?

Šta je sa poslovnim ljudima koji imaju ozbiljnu proizvodnju, ili trgovcima koji treba da prime ili pošalju robu.

Zar Direkcija grada sa 500.000.000 dinara budžeta nije sposobna da reši problem? Koga je to sneg iznenadio baš u vreme zime?

Jedan dan snega je dovoljan bio da pokaže sve tragove nespremne i nesposobne vlasti.

Sramota!

Boban Ranđelović predsednik OO DS Aleksinac

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   DS   Hitna pomoć   saobraćaj   opština   Mozgovo   Boban Ranđelović   sneg   Čedomir Rakić   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   Opštinski odbor   Direkcija   Opština Aleksinac   Bradarac   Prekonozi
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima