Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Словачке Републике у посети Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 20.10.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се са Његовом екселенцијом амбасадором Словачке Републике у Београду Федором Росохом са којим је разговарала о унапређењу сарадње Ниша са градовима те нама пријатељске земље.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

У отвореном и конструктивном разговору, коме је присуствовала почасна конзулка Словачке Републике у Нишу Стела Јовановић, постигнута је обострана сагласност о заједничком раду на повезивању словачких и привредника из овог дела Србије.

Први корак био би организовање економског форума о унапређењу економске сарадње у којој, како је речено, има простора за даље напредовање.

Словачки привредници заинтересовани су за улагања у нишки регион, потврдио је Његова екселенција амбасадор Словачке током разговора са градоначелницом Ниша.

Туризам је велика шанса јачања сарадње два народа, као и размена искустава и примера добре праксе у енергетици, посебно када је реч о зеленој енергији за коју Европска унија издваја значајна средства намењена земљама Западног Балкана, речено је у разговору.

Наша сарадња и контакти олакшани су захваљујући почасној конзулки Словачке Републике у Нишу Стели Јовановић која је већ остварила успешну сарадњу са словачким градовима, посебно са градом Кошице, напоменула је градоначелница Ниша.

У склопу културне сарадње, у Салону 77 у Тврђави отворена је изложба стакла словачког уметника Јана Зоричака.


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   Словачка
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима