Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Slovačke Republike u poseti Nišu

rssBookmark and Share

Niš 20.10.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Slovačke Republike u Beogradu Fedorom Rosohom sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje Niša sa gradovima te nama prijateljske zemlje.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, kome je prisustvovala počasna konzulka Slovačke Republike u Nišu Stela Jovanović, postignuta je obostrana saglasnost o zajedničkom radu na povezivanju slovačkih i privrednika iz ovog dela Srbije.

Prvi korak bio bi organizovanje ekonomskog foruma o unapređenju ekonomske saradnje u kojoj, kako je rečeno, ima prostora za dalje napredovanje.

Slovački privrednici zainteresovani su za ulaganja u niški region, potvrdio je Njegova ekselencija ambasador Slovačke tokom razgovora sa gradonačelnicom Niša.

Turizam je velika šansa jačanja saradnje dva naroda, kao i razmena iskustava i primera dobre prakse u energetici, posebno kada je reč o zelenoj energiji za koju Evropska unija izdvaja značajna sredstva namenjena zemljama Zapadnog Balkana, rečeno je u razgovoru.

Naša saradnja i kontakti olakšani su zahvaljujući počasnoj konzulki Slovačke Republike u Nišu Steli Jovanović koja je već ostvarila uspešnu saradnju sa slovačkim gradovima, posebno sa gradom Košice, napomenula je gradonačelnica Niša.

U sklopu kulturne saradnje, u Salonu 77 u Tvrđavi otvorena je izložba stakla slovačkog umetnika Jana Zoričaka.


#   Niš   Dragana Sotirovski   ambasador   Slovačka
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima