Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Irana posetio Niš, pored dobre saradnje sa "Beogradom" cilj su konstrkuktivni odnosi sa što više gradova u Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 14.08.2023. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se krajem prošle nedelje u Gradskoj kući sa ambasadorom Irana u Republici Srbiji Rašidom Hasanpurijem.

Ambasador Irana posetio Niš, pored dobre saradnje sa "Beogradom" cilj su konstrkuktivni odnosi sa što više gradova u Srbiji

Ambasador iz Irana je kazao da je zadovoljan diplomatskim odnosima sa Srbijom i da je misija Ambasade da izađu iz Beograda i posete što više gradova u Srbiji. On je gradonačelnici Sotirovski predložio da se Niš bratimi sa nekim od gradova iz Irana i da se nada da će ova ideja biti realizovana u najkraćem roku.

Dodao je da se saradnja sa Srbijom odvija najviše na trgovinskoj razmeni u poljoprivredi. Istako je i da će sa Privrednom komorom Srbije razgovarati o tome da delegacija niških privrednika bude gost na nekom od sajmova koji se često organizuju u Iranu.

Dogovorena je i saradnja sa sportskim klubovima ali i potencijalnim investitorima koji su zainteresovani za izvoz mesa iz ovog dela Srbije.

Gradonačelnica Sotirovski je upoznala ambasadora sa svim prednostima Niša kao univerzitetskog grada u kome uspešno radi Naučno tehnološki park, kao i da je zbog brojnih pogodnosti za investitore Niš proglašen gradom sa povoljnim poslovnim okruženjem. Svaka saradnja koja je u obostranom interesu je dobrodošla.

Razmatrana je saradnja i u oblasti obrazovanja a jedan od predloga je i otvaranje katedre za persijski jezik.


#   Niš   Dragana Sotirovski   ambasador   Iran   Rašid Hasanpuri ambasador Irana
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima