Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Italije u poseti Nišu

rssBookmark and Share

Niš 17.07.2023. Južna Srbija Info

Vodili smo sadržajan, obostrano važan razgovor u kome se čulo mnogo korisnih ideja na unapređenju privredne, naučne i kulturne saradnje, ocenili su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Njegova ekselencija ambasador Italije u Srbiji Luka Gori posle sastanka u Gradskoj kući.

Ambasador Italije u poseti Nišu

Od Njegove ekselencije čuli smo mnogo dobrih vesti koje će doprineti unapređenju privredne saradnje sa novim ulaganjima italijanskih privrednika u proizvodne kapaciteta juga centralne Srbije gde Niš ima posebno mesto, rekla je Dragana Sotirovski.

Ona je podsetila na važan strateški položaj Niša, grada sa povoljnim poslovnim okruženjem i sedištem Univerziteta i Naučno-tehnološkog parka.

Italija je obnovila svoju zainteresovanost za region Zapadnog Balkana i Srbije gde bi investitori mogli da realizuju svoje projekte, posebno na jugu gde Niš može da bude značajno mesto u realizaciji novih ulaganja, potvrdio je Gori.

On je izrazio posebno zadovoljstvo zbog uspešne saradnje italijanske kompanije „Olimpias“ sa niškom lokalnom zajednicom.

Njegova ekselencija Luka Gori stupio je na dužnost u Srbiji prošlog leta i ovo je prva zvanična poseta Nišu.

U razgovoru su učestvovali predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković, rukovodilac Sektora za planiranje i upravljanje projektima KLER-a Ivan Pavlović, direktor kompanije „Olimpias“ Đovani Antonioli, dobitnik najviše Nagrade Grada Niša „11. januar“ ove godine, sa saradnicima, kao i  Fabiana Urbani, prvi sekretar i šef ekonomsko – trgovinskog odeljenja i Lučano Katani, ataše za nauku Ambasade Italije u Srbiji.

 
 
 
 


#   Niš   Dragana Sotirovski   ambasador   Italija   Luka Gori ambasador Italije
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima