Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадорка Индије Нариндер Чауан у посети Нишу

rssBookmark and Share

22.02.2017. М.М. Јужна Србија Инфо

Амбасадорка Индије Њ.е. Нариндер Чауан (Narinder Chauhan) борави данас у Нишу. Њену екселенцију је у Градској кући примио заменик градоначелника, Милош Банђур.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Чуан и Банђур су разговарали и разменили искуства о досадашњој сарадњи Србије и Индији у области економије и истакли да, упркос даљини и етничким разликама, два нараода су јако слична и годинама уназад веже их искрено пријатељство.

Сложили су се да је посета премијера Србије Индији, након 30 година, била историјска и да су већ начињени кораци ка унапређењу даље економске сарадње две земље. Исто тако, на данашњем пријему се разговарало и о сарадњи Града Ниша са амбасадом Индије у области туризма, културе, образовања и привреде.

Фото: Јужна Србија

Министарство спољних послова Владе Индије у сарадњи са Министарством за европске интеграције реализује ITEC програм из разних области, као што су: рачуноводство, финансијска контрола, банкарство и финансије, очување животне средине и обновљиви извори енергије, ИТ, телекомуникације, енглески језик и др. у оквиру Програма индијске техничке и економске сарадње за држављане Републике Србије који је овом приликом и представљен у Медиа центру, где одржана презентацији ИТ програма који држава Индија спроводи у Србији.

 

Коментара: 0


#   Јужна Србија регион   Милош Банђур   Градска кућа у Нишу   Министарство спољних послова   Индија   очување животне средине   енглески језик   IT   амбасадор Индије
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима