Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш је синоћ био најзагађенији град у Европи

rssBookmark and Share

Ниш 17.12.2019. Блиц

Београд је јуче у вечерњим часовима био чак на шестом месту најзагађенијих већих градова света, међутим, да се Ниш налази на тој листи, био би убедљиво први!

Ниш је синоћ био најзагађенији град у Европи

Град Ниш јуче је у вечерњим часовима био најзагађенији град у Европи, показују подаци страних сајтова за мерење загађења ваздуха. По њима је у једном тренутку измерено загађење у Нишу било 343, а у другом чак 437 јединица по AQI (међународном индексу загађења).

Загађење се током ноћи смањило, па је сада нешто мање (217, по најновијим подацима), али Београд се у међувремену на листи најзагађенијих већих светских градова са шестог попео на 5. место.

 

 

Ниш је синоћ спадао у категорију загађења "опасно". То значи, како стоји у појашњењу, да свака особа може доживети озбиљније здравствене ефекте.

Висока температура кад јој време није у децембру, недостатак ветра који би прочистио ваздух, саобраћај, грејање на чврсто гориво, све то је довело до изразито лоше ситуације у Србији, али и региону.

 

 

Ниш је јутрос и даље најзагађенији град у Србији са индексом од 217, док је у региону тренутно алармантно у Никшићу и Пљевљама.

Блиц


#   Ниш   опасност   ваздух   загађење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима