Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Болница без завоја, а директор купује ауди

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2013. Autor: Kurir

Србобран Тренкић, до прошле године први човек КЦ Ниш, осумњичен да је возило набавио без тендера и да га је платио 4.350 евра скупље.

Болница без завоја, а директор купује ауди

Само нек је луксузно, ко пита за пацијенте!

Против Србобрана Тренкића (65), до прошле године директора Клиничког центра Ниш, полиција је поднела кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја тешке 4.350 евра, док је против његове сараднице Весне М. (42) из Ниша, председнице Надзорног одбора Клиничког центра у Нишу, кривична пријава поднета због несавесног рада у служби, саопштила је нишка полиција.

Према првим налазима полиције, Србобран је током 2009. и 2010. искористио службени положај и ван плана набавке и без спроведене јавне набавке закључио уговор о набавци четири „дачије“.

- Осим ова четири возила, Тренкић је набавио и најлуксузнији „ауди А6“! Бивши директор је сам и директно преговарао с ауто-дилером о лимузини, чија је основна цена била 40.090 евра! Директор се, међутим, није ту зауставио, већ је захтевао да кола буду специјално опремљена. Док у Клиничком центру није било основног санитетског материјала, завоја, игала и конца за операције, што су потврдили и многи лекари, директор Тренкић је наручио возило са „бизнис пакетом“, који подразумева специјалну кожу, специјалну климу, тражио је да волан буде подешен према његовом рукохвату и да има три крака уместо пет, а да позади буду само два уместо три седишта! Такав „ауди“ Клинички центар је платио 50.868 евра - рекао је извор Курира из истраге.

Спорна набавка разоткривена је кад су за куповину „аудија“ сазнали остали ауто-дилери.

- Прво њихово питање полицији било је зашто је аутомобил купљен без тендера и у директном преговору, а потом су истакли своје ценовнике, по којима је исти аутомобил, с истом опремом, могао да се купи јефтиније за 4.350 евра, за колико је Тренкић практично и оштетио Клинички центар Ниш - рекао је извор Курира.

Тренкић: Све је то политика

Тренкић је за Курир рекао да је од новинара сазнао за пријаву и затим иронично додао да са „друштвом слави у кафани“.

- Све је то политика. Нисам смењен с места генералног директора, већ сам дао оставку. Пишите шта хоћете ако немате шта друго, а и полиција изгледа нема посла код оволико криминалаца у Нишу, па мене гања. Све је то срамно, бедно - изјавио је Тренкић.

Бошко Ристић необавештен

У време набавке спорних возила председник УО Клиничког центра био је Бошко Ристић, до прошле године високи функционер ДС.

- Он тврди да није знао за куповину кола, а кад је чуо колико је „ауди“ плаћен, био је видно изненађен - рекао је извор Курира.

Ми смо јуче покушали да ступимо у контакт с њим, али се он није одазивао на наше позиве и поруке.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   полиција   болница     Бошко Ристић   кривична пријава   Клинички центар   јавне набавке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима